Как да защитим розите през зимата по най-добрия начин? Понякога

...
Как да защитим розите през зимата по най-добрия начин? Понякога
Коментари Харесай

Как да защитим розите през зимата по най-добрия начин?

Как да защитим розите през зимата по най-хубавия метод? Понякога студът през зимата съставлява огромно предизвикателство за опазване на жизнеността на розите.

Предприемайки обаче някои ограничения, вие ще можете да предпазите тези деликатни растения от измръзване. По този метод ще им осигурите подобаващи условия до пролетта. Сега ще разгледаме един новаторски способ. Той включва основаването на цялостни с листа заграждения, които служат като естествена изолираност против суровия мраз.

Как да защитим розите през зимата – за какво е нужна зимната отбрана?

Розите , които се разграничават по устойчивост, изискват персонализирани грижи, с цел да устоят самоуверено на студените зимни месеци. Същността на отбраната се крие в поддържането на постоянен мраз към короната на растението и долната част на розата , предотвратявайки нездравословните резултати от циклите на замръзване-размразяване.

За задачата се вършат заграждения, които се пълнят с листа. Може да се каже, че това е доста добра естествена изолираност. Използването на силата на есенните паднали листа може да бъде дейно средство за отбрана на розите. Ето кои са стъпките за основаване на цялостни с листа заграждения за вашите ароматни рози:

Подготовка на заграждението: Изградете цилиндрично заграждение, като употребявате телена мрежа към бодливото растение. Уверете се, че височината на заграждението може да поеме размера на растението и да остави задоволително място за запълване с листа.

Събиране и подготовка на листа: Съберете задоволително паднали листа от вашата овощна градина , като се уверите, че нямат заболявания. Отстранете всички заболели или развалени листа, с цел да предотвратите евентуални проблеми по време на сезона на покой.

Пълнене на заграждението: Поставете събраните листа в заграждението от телена мрежа. Не натискайте прекомерно доста листата, с цел да има съответна циркулация на въздуха, като в същото време се обезпечи изолираност.

…как да защитим розите през зимата…

Подсигуряване на заграждението: След като заграждението се изпълни с листа, закрепете горната част с спомагателна телена мрежа. Може да закрепите заграждението към авансово забити дървени колове.

Какви преимущества имат загражденията, цялостни с листа?

Известен факт е, че есенните листа на дърветата служат като естествена изолираност. Слоевете листа работят като натурален изолатор, задържайки топлината и в същото време предпазвайки розите от рискови температурни съмнения.

Освен това опадалите листа служат за контролиране на влагата. Решетъчният корпус, цялостен с листа, оказва помощ за контролиране на влагата, предотвратявайки несъразмерното изсушаване на почвата към розите.

Друг плюс на зимния кожух от листа е отбрана от студените зимни ветрове. Листата работят като преграда против суровите зимни ветрове и евентуални вреди от сняг или лед, предпазвайки деликатното растение от външните неподходящи условия.

Как да защитим розите през зимата по най-хубавия метод – грижи и поддръжка за оборудването

Периодично проверявайте загражденията през зимата, като се уверите, че остават непокътнати и задоволително цялостни с листа. Направете нужните корекции, в случай че е належащо, с цел да поддържате изолацията.

В началото на пролетта, когато заплахата от заледяване намалее, деликатно отстранете загражденията. Почистете листата, с цел да позволите на розите да стартират да порастват още веднъж.

Загражденията, цялостни с листа, обезпечават натурален и ефикасен метод за отбрана на розите през зимата. Те оферират изолираност и отбрана против неподходящите резултати на студа.

Включването на този способ във вашия зимен режим на грижа за розите може да подсигурява устойчивостта и хубостта на вашите рози напролет.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР