Отглеждане на красула вкъщи – ключ към здравето и щастието.

...
Отглеждане на красула вкъщи – ключ към здравето и щастието.
Коментари Харесай

Отглеждане на красула вкъщи – ключ към здравето и щастието

Отглеждане на красула у дома – ключ към здравето и щастието. Растението сукулент красула ( Crassula ), постоянно известно като нефритено растение или дървото на живота, е известно освен поради естетическата си прелест. То е много известно поради многочислените си преимущества, което го прави значимо допълнение към всеки дом.

Какви изгоди за здравето и уелнеса има растението красула?

 Какви изгоди за здравето и уелнеса има растението красула

Красула за филтриране на въздуха! Тези растенията са известни със способността си да усъвършенстват качеството на въздуха в пространствата. Те могат да отстранен отрови като формалдехид, ацетон, бензен и толуен. Тези съединения могат да допринесат за здравословни проблеми като бодърствуване, уязвимост, астма и алергия, което прави растението красула скъп актив за по-здравословна домашна среда.

Красула за понижаване на напрежението! Наличието на красула у дома може да помогне за понижаване на равнищата на стрес и възстановяване на психическото благоденствие. Наличието на зеленина на закрито е обвързвано с по-релаксирана и спокойна атмосфера.

Какви лечебни свойства има красула? Традиционно екстракти от нефритеното растение се употребяват за лекуване на рани, кожни брадавици и за лекуване на диабет. Листата му от време на време се употребяват в чайове за лекуване на смутен корем и други болести.

Екологични и на практика изгоди от развъждане на красула у дома

Красула за попиване на въглероден диоксид CO2! Тези растенията правят метаболизъм на Crassulacean Acid, абсорбирайки CO2 през нощта. Това ги прави изключително потребни за поддържане на положителното качество на въздуха в спалните.

Метаболизмът на Crassulacean acid е път на въглеродна фиксация, който се е развил в някои растения като акомодация към сухи условия. Това разрешава на растението да фотосинтезира денем, само че единствено да обменя газове през нощта.

Красула за надзор на влажността! В суха среда растението това растение може да помогне за поддържане на равнищата на мокрота, намалявайки проблеми като суха кожа, сърбеж в гърлото и настинки.

Растението красула е елементарно за развъждане. Тези растения не се нуждаят от поддръжка, изискват рядко поливане и могат да виреят както на слънчеви, по този начин и на сенчести места. Това ги прави идеални за начинаещите градинари.

Във Фън Шуй да вземем за пример се знае, че растенията красула носят позитивност и шанс. Приятната визия и компактните им размери ги вършат подобаващи за разнообразни интериорни настройки.

Съвети за развъждане на красула у дома

 Съвети за развъждане на красула у дома

Изисквания за светлина и температура – растенията красула избират цялостно слънце, само че могат да понасят и частична сянка. Те би трябвало да бъдат предпазени от извънредно ниските температури.

Поливане и подкастряне на красула! Поливайте растенията нередовно, единствено когато почвата е суха. Преполиването може да докара до изгниване на корените. Подрязвайте растенията откакто прецъфтят или когато изгубят мечтаната форма. Това спомага за поддържането на техния външен тип и положително здравословно положение.

Размножаване на красула от семена! Тези красиви растения може да се отглеждат от семена, нормално напролет или лятото. Семената би трябвало да се засаждат в добре дренирана почва и да се поддържат влажни.

Често срещан проблем в развъждането на красула се явява окапването на листата. Недостатъчното поливане може да стресира растението, което води до окапване на листата. Признаците за незадоволително поливане включват меки или сбръчкани листа.

В умозаключение, растението красула не е просто знак на шанс, а многостранно стайно растение, което способства за по-здравословна и по-естетична домашна конюнктура. Неговата лесна поддръжка и качествата му за филтриране на въздуха го вършат отличен избор както за опитните фенове на растенията, по този начин и за начинаещите.

С това приключваме нашата тематика за “ развъждане на красула у дома – ключ към здравето и щастието “. Желаем Ви здраве, благополучие и огромно благоденствие, със или без помощта на красула у дома. Но ще бъдете по-щастливи сигурно, в случай че въпреки всичко отглеждате растението вкъщи!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР