Как да сме сигурни, че в организма ни няма останали

...
Как да сме сигурни, че в организма ни няма останали
Коментари Харесай

Ето как да разберете дали сте напълно възстановени от COVID-19

Как да сме сигурни, че в организма ни няма останали вирусни частици, откакто сме прекарали COVID-19? Това разкрива Сергей Нетесов , лекар на биологическите науки и вирусолог.

PCR пробата за ковид не всеки път дава прецизен резултат, защото тестът за този разбор постоянно се взема от носоглътката на пациента, до момента в който патогенът може да се намира на друго място в тялото, споделя Сергей Нетесов, лекар на биологичните науки, професор и началник на лабораторията по биотехнология и вирусология във Факултета по естествени науки на Новосибирския държавен университет.

" Факт е, че PCR тестът, взета от носоглътката, дефинира съществуването на вируса точно в нея. Известно е, че вирусът напуща носоглътката много бързо: той може да премине в белите дробове, кръвта, червата ", изяснява той.
Хапвайте тези неща по време на работа и денят ви ще се промени радикално
Когато нямаме сила или просто усещаме липса на мотивация за каквото и да било, можем да подобрим положението си посредством избрани хран...

Поради тази причина негативният резултат от PCR теста не може да се смята за стопроцентова гаранция, че човек се е възстановил от коронавирусната зараза, счита ученият. По-добре е пробата да се повтори след известно време или още по-добре да се вземе кръв за в допълнение проучване, с цел да се уверите, че организмът е изцяло свободен от патогена.

" Ако желаете гаранция, че сте свободни от Коронавирус, би трябвало да си извършите PCR тест два пъти с период от да вземем за пример три дни. Друг метод е да се ревизира кръвта, когато PCR теста от носоглътката стане негативен. Това би било спомагателна гаранция, че коронавирусът към този момент не участва в организма ", сподели Нетесов.

Друг тест, който може да удостовери отсъствието на коронавирусни частици в организма, е пробата за антитела.

" Най-добре е, когато има положително равнище на антитела от клас IgG и няма антитела от клас IgM. Това значи, че острата зараза е минала преди най-малко един месец. Ако равнището на IgM е към момента високо, това значи, че вирусът е доста евентуално да продължава да циркулира ", предизвести Сергей Нетесов в изявление за „ Спутник “.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР