Как да се възползваме от тази практика с хилядолетна история,

...
Как да се възползваме от тази практика с хилядолетна история,
Коментари Харесай

Грижа за красотата с помощта на Аюрведа

Как да се възползваме от тази процедура с хилядолетна история, с цел да поддържаме хубостта си?

Практиките от древнокитайската медицина Аюрведа стават все по-популярни през днешния ден, като първоначално превзеха уелнес сферата, а в този момент и грижата за хубостта.

Това е по този начин, тъй като тъкмо в този момент, когато хората по света се пробват да си върнат спокойствието и семплия метод на живот, Аюрведа се оказва съвършена за задачата. Тя се основава въз основата на ритуали, които ни оказват помощ да обърнем внимание към себе си и да се отделим от забързаното всекидневие и напрежението.

Аюрведа козметиката, по-специално, се грижи за кожата с артикули от натурален генезис, само че основната процедура е да съчетаваме тяхното деяние с грижата за себе си от вътрешната страна на открито.

 Грижа за хубостта благодарение на Аюрведа

Например, когато желаеме да се грижим за кожата си, ще използваме хидратант въз основата на етерични масла, извлечени от билки, присъщи за китайската медицина, само че в същото време и ще опитаме да одобряваме повече чайове, които да доставят на кожата всички нужни витамини и минерали от вътрешната страна.

По-отдадените на практиката преценяват използването на продуктите и специфичните лечения с етапите на луната и времето от годината. Друг значим аспект е да проверим какъв е характерът на кожата ни съгласно Аюрведа практиките. При нея се употребяват термините пита, вата и капха, с цел да опишат трите вида кожа.

Вата е по-сухата, само че плътна и тъмна кожа, капха е по-тънката, склонна към замърсяване и бледа кожа, а пита е тази, която е склонна към неспокойствие и омазняване.

Ако желаеме да вмъкнем дребна част от Аюрведа практиките в бюти рутината си, можем просто да изберем артикули без химикали и консерванти, които съдържат известни съставни елементи за медицината като куркума, шафран, босилек, алое вера и други.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР