Как да се уверим, че селскостопанските животни не страдат? Като

...
Как да се уверим, че селскостопанските животни не страдат? Като
Коментари Харесай

Учени съветват да се вслушваме в звуците, които издават селскостопанските животни

Как да се уверим, че селскостопанските животни не страдат? Като се вслушваме в издаваните от тях звуци, съобщи Франс прес, базирайки се на създателите на английско изследване, които предлагат потреблението на акустично наблюдаване.

"Кокошките и прасетата са изключително шумни. По звуците, които издават, може да се реши дали животните са под стрес, изпитват болежка или страдат от заболяване ", споделя Майкъл Пол Маклоклин от университета "Куин Мери " в Лондон.

На този стадий с цел да откриват заболявания, експертите разчитат на процедури, които постоянно са стресиращи за животните, акцентира откривателят.

Акустичното наблюдаване се употребява от учените главно за броене на животинските популации. С помощта на акустична шамандура океанографите локализират китове, делфини, морски прасета. Методът им оказва помощ да дефинират дали даден тип е заплашен.

В наши дни, когато експертите разполагат с задоволително информация за държанието и звуците, издавани от селскостопанските животни, и с технологии, позволяващи създаването на подобаваща инсталация, техниката може да откри надлежно приложение.

Инсталирането на микрофони във фермите ще разреши да се записват и по-късно да се разпознават благодарение на характерен логаритъм признаци за неволя измежду животните, съдейки по продължителността и силата на издаваните от тях звуци. Информацията по-късно ще се предава на фермерите, с цел да вземат незабавни ограничения при установяването на проблем.

Изследователите считат, че техниката може да се употребява, с цел да се откри дали животните са измъчвани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР