Как да се справите с липсата на мотивация, когато чувствате,

...
Как да се справите с липсата на мотивация, когато чувствате,
Коментари Харесай

7 начина да се справим с липсата на мотивация

Как да се справите с неналичието на мотивация, когато чувствате, че ви липсва предпочитание и сила да работите, да учите или да следвате фантазиите си?

Всеки усеща, че няма мотивация да стартира да работи по задачите си. Независимо дали е поради тежък ден или в действителност не ви се желае.Със сигурност ще има дни, в които не ви се прави нищо.
Как да останете стимулирани, когато ви липсва мотивация?

 infomax-logo-50-15-HW

 

7 метода да се оправим с неналичието на мотивация

Прочетете няколко пъти препоръките и предложенията, запомнете ги и по-късно започнете да ги прилагате в живота си.

1. Задайте ежедневна рутина и се придържайте към нея

 мотивация 7 метода да се оправим с неналичието на мотивация

Независимо дали се събуждате едновременно всеки ден, вършиме извършения или работите на компютъра си, определянето на ежедневна рутина ще ви помогне с вашата мотивация.
Когато вършиме едни и същи действия ден след ден, те ще ви станат табиет и няма да основават стрес. Ще откриете, че не е нужно да се насилвате да ги вършиме.

Определянето на дневна рутина ще ви помогне да се чувствате по-малко тревожни при започване на работа. По-малко евентуално е да се притеснявате да започнете, в случай че към този момент сте го създали няколко пъти.

Така че идващия път, когато се почувствате нестимулирани, пробвайте да си създадете дневна рутина, която да ви помогне да се върнете на верния път. Може да отнеме известно време и старания, с цел да установите рутината, само че в случай че се придържате към нея, това ще се трансформира в табиет.

2. Намерете неща, които ви харесват

 мотивация 7 метода да се оправим с неналичието на мотивация

Когато не ви се прави нищо, намерете неща, които ви харесват. Намерете нещо, в което сте положителни и можете да подобрите.
Това може да е умеене, което притежавате, или съответна област, от която се интересувате. Намерете нещо, което ви харесва, и ще бъдете стимулирани да работите върху него и ще изградите бързо своята мотивация.

3. Преформулирайте мисленето си

Ако не се чувствате стимулирани, пробвайте да измененията метода си на мислене.
Опитайте се да преосмислите това, което вършиме, като го погледнете от друг ъгъл.

Опитайте да измененията мислите си от отрицателни към позитивни или се пробвайте да намерите някои мотивационни цитати онлайн, които да ви оказват помощ да преформулирате мислите си.

Можете също по този начин да опитате утвърждения, с цел да ви стимулират и вдъхновят. Всъщност позитивните утвърждения са чудесни за мотивация и преформулиране на мисленето.

За да накарате утвържденията да работят, би трябвало да ги повтаряте с внимание, като в същото време не позволявате на подозренията и отрицателните мисли да нахлуят в мозъка ви. Така ще сте със стъпка напред към вашата мотивация.

4. Поставянето на краен период ви оказва помощ да останете стимулирани

Поставете краен период, кратковременен или дълготраен.

Поставянето на краен период може да послужи като катализатор, който да ви накара да вървите по пътя. Може да ви помогне да останете стимулирани и също по този начин да ви даде възприятие за достижение, когато спазите крайния период.

Вие ще желаете да спазвате обещанието си да извършите в точния момент работата, задачата или какъвто и да е краен период и вашата мотивация ще е изпълнена.

5. Съсредоточете се върху изгодите, които ще спечелите

 мотивация 7 метода да се оправим с неналичието на мотивация

Когато не се чувствате стимулирани, концентрирайте се върху изгодите, които ще спечелите, в случай че продължите с работата си, задачите или каквото желаете или би трябвало да извършите.

Може да бъде толкоз просто, едвам си визиите по какъв начин се наслаждавате на преимуществата или просто да мислите за тях.

Мисленето за изгодите, които ще спечелите, би помогнало да пренасочите вниманието си от отрицателните аспекти към позитивните и да се справите с вашата мотивация.

6. Правете нещата по друг метод

Правете нещата по друг метод, в случай че не се чувствате задоволително стимулирани. Това е обвързвано с вашата работа, цели и всекидневие.

Опитайте се да възприемете друг метод към работата си, с цел да не влезете в коловоз. Правенето на нещата по друг метод може да ви помогне да се справите с вашата мотивация и да внесете възторг и сила в живота си.

7. Събудете упоритостта и желанието си

 мотивация 7 метода да се оправим с неналичието на мотивация

Друг метод, който може да работи за вас, е да опитате да разсъните упоритостта и желанието си. Може да е мъчно да се мотивирате, в случай че не изпитвате никакво предпочитание да го извършите. Имате потребност от упоритост, с цел да започнете нещо, и имате потребност от предпочитание да го завършите

Амбицията и желанието са това, което ви кара да постигате задачите си. Ако нямате нито едното, нито другото, няма да положите старания да постигнете някакъв прогрес и няма по какъв начин да изградите мотивация.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР