Как да се предпазим от змиите – през пролетта и

...
Как да се предпазим от змиите – през пролетта и
Коментари Харесай

Как да се предпазим от змиите с натурални средства – полезни съвети

Как да се предпазим от змиите – напролет и лятото започваме от ден на ден и повече да слушаме за поява на змия в нечии двор. В множеството случаи е мъчно да се оправим със змиите към дома ни, само че има няколко хрумвания за прогонване на змии , които можем да използваме, с цел да се отървем от тях.

Не всеки човек може да убие появилата се змия в своя двор или градина. Някои от боязън, че може да ги ухапе, други от състрадателни усеща да не се убива каквато и да е животинка. А за накои хора е просто неприятна прокоба да убиеш змия в двора си.

В древността се приказва за змията собственик. И в случай че я видиш не би трябвало да я убиваш. Защото тя е страж на домашното огнище и че в случай че я убиеш, това ще донесе гибел на член от фамилията. Някои хора имат вяра в това, че срещата със змия предвещава значима смяна в живота ни.

Независимо от всичко, в този момент ще разгледаме по какъв начин да се предпазим от змиите с естествени репеленти и просто да ги изгоним от нашия двор и градина. За да не си предизвикваме какъвто и да било дискомфорт от срещите ни с тях.

Кога се появяват змиите в природата?

Змиите се срещат по-често, когато междинните температури са сред 26 и 32 градуса по Целзии – нормално напролет и през лятото. Те са най-активни рано заран и в късния следобяд , защото летните температури постоянно са прекомерно горещи, с цел да са на открито през най-горещите часове на деня. Активността на змиите ще се възвърне още веднъж в края на лятото и началото на есента, преди да влязат в хибернация.

Въпреки че повикването на професионална компания за битка с вредителите е обезпечен и безвреден метод за справяне с казуса със змията, има и някои домашни средства, които можете да опитате с цел да изгоните змиите. Домашните средства за предотвратяване от змии оферират няколко преимущества, в това число:

  • Наличност: множеството домашни средства за предотвратяване от змии съдържат съставки или способи, които са елементарно налични и лесни за приемане. Указанията за тяхното потребление също се намират елементарно в интернет.
  • Достъпност: множеството домашни средства за предотвратяване от змии са доста по-евтини спрямо цената на професионалните артикули и услуги на пазара.
  • Лесна приложимост: множеството домашни средства за предотвратяване от змии са лесни за правене или използване.
  • Безопасност: множеството домашни средства за предотвратяване от змии са нетоксични за хората и домашните любимци спрямо професионалните артикули на пазара.

Как да се предпазим от змиите с натурални средства

Има доста хрумвания за естествено отбиване на змии, които ви разрешават да се отървете от змиите, без да им навредите. Ето някои от тях:

@ Премахнете питателните изкушения

Змиите постоянно се срещат в региони, където участват гризачи, защото това е един от главните им източници на храна. Известно е също, че змиите ядат жаби, птици, къртици, полевки, инсекти и даже риби. Ако имате проблем с някое от тези животни, помислете първо да се отървете от тях. След като източникът на храна бъде отстранен, змиите ще се насочат към друго място като източник на храна.

@ Премахнете евентуалните скривалища за змиите

Змиите избират тъмни, влажни места и е известно, че живеят и се крият в пукнатини и дупки. Премахването на тези скривалища може да помогне за изгонването на настанилите се змии. Внимателно огледайте екстериора на дома и парцела си и поправете откритите пукнатини или дупки. Поправете всички развалени улуци, тръбопроводи и вентилационни канали.

Поправете или заменете развалените стъкла на прозорци и порти. Змиите също могат се скрият в дървени купчини и купчини с компост. Ако е допустимо, съхранявайте дървата за огрев в затворени пространства. Опитайте се да не държите купчини мулч от дървесни стърготини, плява, листа и други.

@ Променете вашето озеленяване

Ако вашият двор или градина са предразположени към привличането на змии, помислете за осъществяване на промени, които да попречват тези вредители да влязат. Дръжте тревата подстригана, с цел да премахнете скривалищата за змии. Изчистете всички отпадъци и ненужни движимости от двора. Помислете за слагането на предпазена от змии ограда от железна мрежа или ламарина.

@ Използвайте естествени неприятели и натурални артикули против змиите – по какъв начин да се предпазим от змиите

Таралежите са нормалните естествени неприятели на змиите. Пуйките , прасетата и котките също ще оказват помощ да се предпазите от змиите.

Използвайте натурални артикули срещу нахлуване от змии в двора ви. Има няколко естествени продукта, които работят добре като репеленти против змии . Някои от най-често срещаните включват:

  • Сяра: Сярата на прахуляк е превъзходен вид за отбиване на змии. Поставете прахообразна сяра към дома и парцела си. Сярата нервира кожата на змията по този начин, че тя няма да се върне повече. Сярата излъчва също по този начин и мощна миризма, тъй че помислете за носене на маска, която покрива носа и устата ви, когато я поставяте.
  • Карамфилово и канелено масло: Карамфиловото и канеленото масло са ефикасни репеленти против змиите. Те би трябвало да се смесят дружно в спрей с който да пръскате, в случай че към този момент имате змия в двора или градината.
  • Чесън и лук: Сулфоновата киселина в чесъна и лука (същият химикал, който ни кара да плачем, когато кълцаме лук) отблъсква змиите. Смесете ги с каменна сол и ги поръсете към дома и двора си за по-голям резултат. Можете също по този начин да добавите чесън във всяко етерично масло и да го употребявате за опушване на греди, изби и други мъчно налични места.
  • Амоняк: Змиите не харесват миризмата на амоняк, тъй че една от опциите е да напръскате с него към всички наранени области. Друг вид е да накиснете вълнени парцали в амоняк и да ги поставите покрай всевъзможни региони, населявани от змии, с цел да ги отблъснете.
  • Оцет: Оцетът е ефикасен при отбиване на змии наоколо до всевъзможни водни басейни. Налейте ябълков оцет по периметъра на всеки воден обект като натурален репелент против змии.
  • Лайм: Направете примес за отбиване на змии от лайм и люта чушка или мента и я изсипете по периметъра на вашия дом или парцел. Змиите не харесват миризмата на сместа, тъй като изпаренията нервират кожата им.

Как се прави натурален репелент срещу змии с подобаващи насаждения

Ако се чудите какво прогонва змиите и по какъв начин да изгоним змиите от двора , в този момент ще разгледаме няколко подобаващи насаждения, които сами можем да отгледаме в нашата градина:

@ Засадете лимонена трева

Не е известно по какъв начин тъкмо лимонената трева отблъсква змиите, само че го прави и то много дейно. Засадете няколко дребни лехи по периметъра на дома или гаража като натурален репелент за змии . Стръковете от лимонена трева могат да станат в действителност огромни, тъй че би трябвало да ги подрязвате понякога.

@ Засадете пелин

Подобно на лимонената трева, елементарният пелин (Artemisia absinthium) може да помогне в предпазването от змии. Освен че може да ви помогне в отблъскването на змиите, пелинът е извънредно скъпа билка !

@ Засадете рози

Създаването на жив плет от красиви рози ще възпре до доста огромна степен навлизането на змии в нашата градина. Добре е да обмислим правенето на такава благоуханна спомагателна ограда по протежението на целият ни парцел.

Желаем Ви триумф в битката с пълзящите твари!

Как да вкореним и отгледаме рози – типове рози и потребни препоръки

Как да вкореним и отгледаме рози – както всички знаем, розата е народен знак на България и е много публикувана на Балканите. Нашата страна е една от най-големите производителки на розово масло в света (България е била международен водач в износа на розово място до 1983). Смята се, че розовото масло, което е създадено в…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР