Как да се подготвим за наближаващата хранителна и финансова криза

...
Как да се подготвим за наближаващата хранителна и финансова криза
Коментари Харесай

Как да се подготвим за наближаващата хранителна и финансова криза

Как да се подготвим за наближаващата хранителна и финансова рецесия – сега претърпяваме доста сложен миг, който не се знае още накъде ще се развие за в бъдеще. Заради международната коронавирус-пандемия, доста хора останаха без работа и си стоят у дома.

Никой не може да планува откакто вируса си отиде, по какъв начин ще проработи стопанската система, ще се завърнат ли хората по своите работни места, ще има ли задоволително храни да преживеем. Най-вероятно доста хора се усещат некомфортно, даже обезверени, тъй като не знаят дали ще имат доходи след месец, два или повече. Хората които имат право на платена борса ще имат някаква сигурност за няколко месеца. А по-късно?

Със сигурност обаче не би трябвало да се отчайваме. Сега би трябвало да сме доста сплотени и да вярвяме в нашите качества и в нашите ръце. Можем сами да си помогнем, просто би трябвало да се стегнем и да създадем нужното, с цел да сме малко по-сигурни за утрешния ден. Но какво можем да създадем, с цел да не се тормозим, че в идващите месеци ще останем без финансови приходи и без храна? Ето няколко съвета, които ще ви оказват помощ да сте малко по-спокойни за утрешния ден:

1. Засадете си градината или земята, която притежавате!

Това може би е най-важната крачка към това да сме малко по-сигурни, че ще има какво да ядем в околните месеци. Ако притежаваме земя, на която да можем да засадим земеделска продукция, то в този момент е моментът да помислим с какво да я засадим. Защото от нашата история знаем, че постоянно селото е било нещото, което ни е изваждало доста бързо от по-големи неприятности поради националните произшествия на България.

Имаме ли храна, ще живеем по-спокойно, а и по-здравословно! А какво можем да засадим? Имаме голям брой култури, само че по-важните са картофи , фасул , пипер , домати , краставици , царевица , лук , тикви , тиквички , разнообразни подправки и така нататък Ако до момента в никакъв случай не сте се занимавали с такава активност, не се безпокойте, не е комплицирано. Има доста информация за това по какъв начин се вършат нещата, а и постоянно може да разчитате на помощта на съседи и другари, които имат повече опит.

От добитата продукция можете да си извършите консерви за зимата. Ако вие си отглеждате една част от храната, то вие преди всичко ще сте задоволен, че с вашите ръце сте създали нещо. А и второ, ще ядете в пъти по-качествени и по-хранителни артикули, в сравнение с множеството предлагани артикули на пазара.

2. Да си намерим работа от у дома – по какъв начин да се подготвим за наближаващата хранителна и финансова рецесия

Трябва да помислим дали има метод да получаваме някакви пари от у дома. Това значително е допустимо благодарение на интернет. Ако имаме някакви умения с компютри, езици, и така нататък ще можем да потърсим някаква работа на компютъра. Не е невероятно и има разнообразни варианти на пазара. Например можем да работим:

  • за прът център
  • като преводач
  • онлайн продавач на артикули
  • виртуален помощник
  • да пишем публикации
  • онлайн учител
  • програмист

Просто можем да се поровим в интернет и да потърсим с какво можем да се занимаваме до момента в който си стоим у дома. Трябва просто да имаме предпочитание и малко шанс.

3. Да понижим до най-малко вероятните разноски

Ние харчим нашите пари за всевъзможни неща. Има неща за които няма по какъв начин да не харчим – да вземем за пример разноските за храна, за ток, за вода и други съществени разноски. Но има и неща, които можем да спестим.

Например в случай че пушим, в този момент е идеалният миг да спрем цигарите. Можем да пестим най-малко 100 лв. на месец единствено от тях. А и ще живеем по-здравословно без цигари. Можем да понижим до най-малко разноските на подобен вид артикули, тъй като ще ни е необходим всеки лев, до момента в който стопанската система влезне назад в релси. Но единствено ние знаем от какво можем да спестим и от какво не.

4. Можем да използваме оптимално времето у дома и да се научим на нови умения!

Така и по този начин сме затворени у дома и заради това нищо не ни пречи да стартираме да се образоваме на нови неща и умения. Защото можем да сме много по-подготвени за бъдещата ни работа, в случай че имаме доста повече умения от преди.

Много е значимо човек да влага в своите познания и умения, а по този начин доста по-лесно ще си откри работа за в бъдеще. Можем гратис да четем или гледаме онлайн образования и видеа, с които да придобием доста повече познания. А в случай че имаме опция, можем да се запишем и на заплатен професионален онлайн курс.

5. Да сътворяваме артикули от у дома и да ги продаваме онлайн!

Ако притежаваме умения, с които можем да произвеждаме артикули от у дома, в този момент е времето да проявим нашите качества. Можем да сътворяваме всевъзможни неща в гаража или на двора, просто би трябвало да имаме уменията и усета за това. Така, че помислете в тази тенденция – може да измислите нещо положително и да уплътните времето и портфейла си.

На първо място ви пожелаваме да сте живи и здрави и да не се отчайвате. Всичко е във вашите ръце!

Как да вършим пари онлайн – 10 работещи метода – топ 10 ранглиста

Как да вършим пари онлайн – за доста хора печеленето на пари онлайн би било безусловно сбъдната фантазия. Ако съумеят да намерят метод да печелят пари с уеб страница или с някакво друго онлайн начинание, биха могли да изоставен работата си, с цел да се съсредоточат върху предприемачеството. А по този метод ще прекарват повече време със…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР