Как да се отървем от осите завинаги с изпитани методи?

...
Как да се отървем от осите завинаги с изпитани методи?
Коментари Харесай

Как да се отървем от осите завинаги с изпитани методи

Как да се отървем от осите вечно с изпитани способи? „ Борбата с осите не е толкоз лесна, колкото се допуска. За страдание, няма такива средства, с които да е допустимо да се унищожат всички оси за малко време.

С такава песимистична нотка стартира една публикация, написана преди повече от 100 години. Въпреки това създателят, градинарят А. А. Гинтсенберг, предложи „ някои способи за битка, които, в случай че не избавят изцяло градината от тези неканени посетители, то във всеки случай доста отслабват тяхното настъпление “. Почти всички тези способи са ефикасни и до през днешния ден. Особено в случай че употребявате техните осъвременени версии.

За живота на осите

„ До зимата съвсем всички оси умират, като се изключи оплодените женски (да ги назовем царици). Тези женски прекарват зимата под камъни и на други закътани места. Те се засилват при започване на пролетта. Цариците напролет провеждат своите гнезда и снасят яйца в тях, от които след това се излюпват ларвите. Тези ларви се изхранват щедро. През пролетта и лятото женските отглеждат оси работнички, които оказват помощ на цариците да строят още гнезда и да отглеждат нови генерации.

Така самият метод на живот на осите ни подсказва най-хубавото време за справяне с тях – напролет. Унищожаването на оплодените женски и на техните гнезда напролет е в действителност най-практичното нещо. От средата на лятото сходна процедура носи по-висока степен на риск.

Мерки за сигурност! “Когато се борите с осите, по-добре е да поставите лицева мрежа, която се употребява, когато се грижите за пчелите. Всички интервенции против оси би трябвало да се правят късно вечерта. Поставете мрежа срещу комари или пчеларско покривало на лицето си и предпазвайте тялото си с тесни облекла. ”

1. Алкохолно отравяне – по какъв начин да се отървем от осите вечно

В книгата написа: „ Вземат се бутилки (например от шампанско) и се пълнят на половина с някаква сладка течност. Изключително потребно е да добавите малко елементарна водка към течността. Така напълнените бутилки се окачват и се слагат на местата, където се вижда най-силмият летеж на осите. Осите с подготвеност се пъхат в бутилките, където се давят.

Бутилките клопки би трябвало да се преглеждат понякога и да се прибавя сладка течност. Те би трябвало да се слагат рано през пролетта и да се махат през късна есен. Използването на клопки с хранителна стръв е екологичен и релативно безвреден метод за справяне с доста типове инсекти, в това число оси. Можете да употребявате меласа, ферментирал мед, разтворена захар или нейната примес с бира. ”

Модерен и изпитан способ!

За да не загубите борбата с осите, бутилките могат да бъдат сменени с буркани от 700-750 мл. На дъното се изсипва пласт захар с дебелина до 1,5 cm, залива се с вода (100-150 мл) и се разбърква. След това до половината от размера на буркана се цялостни с бира. В капака на буркана се изрязва кръстообразен отвор, като дължината на всеки прорез е не повече от 10 мм. Получените триъгълници се огъват във вътрешността: те ще попречат на осите да излязат.

Една изпитана рецепта за стръв е като смесите 1 кг захар, 2л вода, 200 гр оцет и 1 л бира. Освен буркани, може да ползвате бирени пвц бутилки, на които да пробиете странична дупка в горната част.

2. Пушенето убива

В книгата написа: „ Една огромна оса – стършел – най-често подрежда гнездата си в хралупите на дърветата. За да унищожите гнездото на тези оси, би трябвало да покриете всички изходни дупки в хралупата и да опушите най-долната дупка с някакъв материал, който отделя изострен пушек. ”

Модерен и изпитан способ!

Можете да употребявате серни ленти. Въпреки това, би трябвало да помните за сигурността, използвайте персонални защитни средства (серните изпарения са отровни). Ако съумеете, би трябвало да пандизите хралупата допустимо най-скоро след опушването. Опушването се прави привечер, когато осите са се прибрали в гнездото. Успеваемостта на метода е много сполучлив.

3. Отровни примамки – по какъв начин да се отървем от осите вечно

Най-популярният и безвреден метод за справяне с осите е клопката за примамка. Можете да го купите в магазина или да го извършите сами. За да извършите това, имате потребност от пластмасова бутилка. Горната трета се отрязва и се слага във втората част с гърлото надолу. На дъното на клопката се изсипва нещо сладко и за предпочитане ферментирало, да вземем за пример може да се добави остаряло сладко, бира, развалени ябълки или месо. Опитните градинари споделят, че леко развалените артикули притеглят оси, само че съвсем несъмнено няма да заинтересуват пчелите. Към примамката би трябвало да се добави инсектицид без мощна миризма.

Първо се подготвя атрактивната примес за осите. Опитните градинари предлагат да се вземе бира, която се смесва с развалено сладко или захар. Но всяка друга сладка течност ще свърши работа. Не е желателно да се употребява мед. Ще привлечете пчели, които също ще умрат. Освен нещо сладко, може да ползвате риба или пилешки дреболии. Осите пощуряват по тях!

Към получената примес се прибавя борна киселина или всеки подобаващ инсектицид, разбърква се усърдно. Отровната течност се излива на дребни порции в плоски съдове, сложени наоколо до местообитанията на рояците с оси. Подредете ги по подобен метод, че домашни любимци или деца да не могат да стигнат до отровата. На всеки пет-шест дни течността се долива. Освен самите оси, ще се отървете и от ларвите на осите, които също ще бъдат хранени с отровната стръв!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР