Как да създадем канал в YouTube – ако четете тази

...
Как да създадем канал в YouTube – ако четете тази
Коментари Харесай

Как да създадем канал в YouTube стъпка по стъпка + съвети

Как да създадем канал в YouTube – в случай че четете тази публикация, евентуално няма потребност да ви споделяме, че видеосъдържанието съставлява над 74% от целия онлайн трафик . Или пък, че в YouTube се гледат над пет милиарда видеоклипа всеки ден. Вече знаете, че видеото е значим канал за информация и сте подготвени да започнете да употребявате YouTube за личен бизнес. Тук сме, с цел да ви покажем по какъв начин да го извършите.

Тази публикация ще обхване всичко, което би трябвало да знаете за основаването на канал в YouTube. Така че да можете да започнете да качвате свои лични видеоклипове и да увеличите аудиторията си още през днешния ден.

Само да уточним едно нещо. Ако не можете да създадете нов канал, тъй като виждате известие от вида на “ This action isn’t allowed ” или „ Това деяние не е позволено “, може би употребявате остаряла версия на приложението YouTube. Решението да продължите напред – актуализирайте YouTube приложението на устройството си. Създайте своя канал в YouTube благодарение на браузър на вашия компютър, следвайки стъпките, разказани в детайли по-долу.

Как да създадем канал в YouTube

Създаването на добре ръководен канал в YouTube с поредно наличие може да помогне на бизнеса да пораства по-добре, само че да го извършите вярно е също толкоз значимо. Ето по какъв начин да го извършите малко по малко.

1. Влезте в профила си в Гугъл .

За да гледате, споделяте, създавате и коментирате наличие в YouTube, ще ви е нужен профил в Гугъл . Отидете на youtube.com и кликнете върху “ Sign in ” или “ Вход ” в горния десен ъгъл. Оттам ще бъдете отведени на страница за вход в Гугъл.

  1. Ако имате акаунт в Гугъл, ще бъдете подканени да влезете.
  2. Ако имате няколко профила в Гугъл, не забравяйте да изберете този, който желаете да бъде обвързван с канала на YouTube.
  3. Ако нямате акаунт в Гугъл, щракнете върху “ Create Account ” или “ Създаване на акаунт “ и следвайте стъпките, с цел да се регистрирате за подобен.

2. Създайте нов канал в YouTube, като употребявате профила си в Гугъл.

След като настроите и влезете в профила си в Гугъл, е време да създадете канал . Кликнете върху иконата на потребителя в горния десен ъгъл . Това съставлява както вашия акаунт в Гугъл, по този начин и вашият акаунт в YouTube (тъй като YouTube е благосъстоятелност на Google). Ще видите падащо меню, където ще би трябвало да кликнете върху “ Settings ” или “ Настройки “.

Оттам ще бъдете отведени до прегледа на профила си. Кликнете върху “ Create a new channel ” или “ Създаване на нов канал ” под “ Your channel ” или „ Вашият канал “.

Първата стъпка е да създадете име (бранд) на вашия канал. Това може да бъде каквото желаете име, като даже не би трябвало да е същото име, което сте употребявали, с цел да създадете своя акаунт в Гугъл. Но предлагаме да отразява марката, който каналът в YouTube ще съставлява.

След като въведете името на канала, може би ще бъдете помолени да потвърдите акаунта посредством текстово известие или гласово позвъняване. Ако това се случи, въведете кода, който получавате от определената от вас алтернатива. След като потвърдите профилното си име, ще бъдете отведени в таблото за ръководство на канала си. Сега е време да започнете да го персонализирате.

3. Как да персонализирате вашия YouTube канал (Customize Channel page)

Ще стартираме с главните детайлности за вашия канал. От таблото за ръководство на канала си кликнете върху “ Customize channel ” или “ Персонализиране на канала “.

Оттам ще бъдете отведени до страницата за персонализиране на канала. Ще забележите три раздела: “ Layout ” или “ Оформление “; “ Branding ” или “ Брандиране “ и “ Basic info ” или “ Основна информация “. Тези три раздела ще ви оказват помощ да оптимизирате канала си за бъдещите ви фенове и почитатели.

4. Добавете съществена информация към канала си за по-добра откриваемост.

Започнете, като кликнете върху “ Basic info ” или “ Основна информация “.

Тук ще въведете съществена информация за канала си, като да вземем за пример езика на видеоклиповете ви. Също по този начин ще би трябвало да добавите и изложение , което да оказва помощ на хората да открият канала ви, когато вкарват думи за търсене, които разказват какви видеоклипове търсят. Тези основни думи могат да включват защо се отнася вашия канал, проблемите, които оказва помощ да се решат, показаните хора и артикули, вашият бизнес и други

Също по този начин ще можете да добавяте връзки към уеб сайтове (линкове), които желаете да споделите със феновете си. Тези връзки ще се демонстрират над изображението на вашия банер (повече за това по-късно) по следния метод:

5. Качете отличителни знаци на YouTube канала си – по какъв начин да създадем канал в YouTube

В допълнение към описателните елементи, които сте добавили, има и различен детайл на персонализиране за нов канал в YouTube: Визуализациите.

В раздела “Branding ” или “Брандиране “ ще можете да добавите следните детайли:

Снимка на YouTube профила

Първият характерен детайл на вашия канал е фотографията на потребителския ви профил – по този начин потребителите на YouTube ще разпознават основателя на видеоклиповете, когато преглеждат цялостното видеосъдържание. Ще видите това изображение под видеоклиповете в YouTube на страницата за възпроизвеждане, както е показано по-долу.

Съвет: YouTube предлага потреблението на фотоси с размери минимум 98 x 98 пиксела.

Банерно изображение

Изображението на банера е мястото, показано в горната част на страницата на канала ви. Това е супер опция да придвижите вашата марка към феновете си.

Съвет: YouTube предлага потреблението на изображение с размер най-малко 2048 x 1152 пиксела.

Воден знак в YouTube видеото

Водният знак на видеото се демонстрира в долния десен ъгъл на всеки видеоклип, който публикувате (вижте по-долу). Вие ще би трябвало да изберете лого, което най-добре ви показва с размери 150 x 150 пиксела.

6. Персонализирайте вашите по-разширени варианти за оформление.

Кликнете върху раздел “Layout ” или “Оформление “.

От тук ще можете да настроите избрани детайлности за това по какъв начин желаете вашето наличие да се показва на страницата на канала ви. Ще имате опция да определите привличащо вниманието място и да организирате страницата на канала си с показани секции.

7. Добавете YouTube видеоклипове и ги оптимизирайте за търсене – по какъв начин да създадем канал в YouTube

За да качите първия си видеоклип в YouTube, щракнете върху бутона “ Create ” или “ Създаване “ в горния десен ъгъл и следвайте стъпките.

Оптимизирането на вашия канал за бърза откриваемост е единствено началото. След като започнете да добавяте видеоклипове, ще желаете да ги оптимизирате за търсене, което от своя страна оказва помощ на потребителите да открият видеоклипа ви.

Това е повече от даването на вашите видеоклипове на точни, ясни и къси заглавия – въпреки че това е значимо. По-долу описваме някои от най-важните неща за усъвършенстване на видео клипове в YouTube .

Заглавие (Title)

Когато търсим видеоклипове, едно от първите неща, които ни притеглят очите, е заглавието. Това постоянно дефинира дали фенът ще кликне, с цел да гледа видеоклипа ви, тъй че заглавието би трябвало да бъде освен завладяващо, само че и ясно и кратко.

Описание (Description)

Това място е лимитирано до 1000 знака – и не забравяйте, че вашият фен е пристигнал тук, с цел да гледа видео, а не да чете доста текст. Освен това YouTube демонстрира единствено първите два или три реда текст, което значи до към 100 знака, тъй че заредете описанието с най-важната информация начело.

Етикети (Tags)

Използването на тагове освен разрешава на феновете да знаят защо е вашето видео – те осведомят и YouTube, който употребява тагове „ с цел да разбере наличието и подтекста на вашето видео “. По този метод YouTube може да свърже вашето видео с сходни видеоклипове, което може да разшири обсега на вашето наличие. Но подхождайте с нараснало внимание – тъкмо както при заглавието си, не използвайте подвеждащи тагове, които може да ви дадат повече проявления – в действителност Гугъл може да ви накаже за това.

Категория (Category)

Изборът на категория е различен метод да групирате видеоклипа си с сходно наличие в YouTube – само че това може да не е толкоз просто, колкото звучи. Академията за основатели (Creator Academy) на YouTube предлага на маркетолозите да „ помислят какво работи добре за всяка категория “, която обмисляте, като дават отговор на въпроси като:

  • Кои са най-хубавите основатели в категорията?
  • С какво са известни и с какво се оправят добре?
  • Има ли някакви модели сред аудиторията на сходни канали в дадена категория?
  • Дали видеоклиповете в сходна категория имат качества на шерване като индустриална стойност, дължина или формат?

Това е всичко – публично освен сте основали канал в YouTube, само че и в този момент знаете по какъв начин да оптимизирате наличието му за по-голяма откриваемост. Ето и някои препоръки:

Как да вършим 15 минутни тренировки – подобаващи YouTube видеа

Съвети за основаването на сполучлив YouTube канал:

1.Разработете тактика, която в действителност ще следвате:

  • Какво желаете вашият канал да реализира в YouTube? Отговорете на това от позиция на фена. Определете какво ще завоюват от вашето наличие и дайте тази стойност допустимо най-често.
  • Коя е вашата целева публика? Помислете за възрастовия диапазон, пола и други демографски данни. Освен това от какво се интересува вашата евентуална публика? Трябва да знаете кой ще гледа вашите видеоклипове и какво харесва.
  • Защо хората би трябвало да гледат вашето наличие? Само си помислете: Има милиони канали там. Как ще различавате наличието си от всички останали? Трябва да нарушите статуквото, а не да се присъедините към него.
  • Как ще доставите това наличие? Ще публикувате ли всекидневно, седмично или някъде по средата? По кое време на деня ще публикувате видеоклипове? За да отговорите на тези въпроси, помислете по кое време е най-вероятно вашата публика да гледа YouTube, както и какъв брой постоянно. Например студентката и майката, която стои у дома, имат доста разнообразни графици и привички.

2.Намерете своята ниша и изградете концепциите си на тази основа

Ако сте постоянен консуматор в YouTube, ще знаете това наизуст. Нека ви дадем един бърз образец. Ако би трябвало да създадете канал с видеоклипове за хубост, пътувания и влогове, то те са прекалено много. Вашият канал би трябвало да е за една съответна тематика , изключително първоначално, тъй като би трябвало да се обърнете към избрана публика.

След като разширите канала си и имате хиляди клиенти, които се влюбват във вас, можете да ги вземете на странствуване, където пожелаете. Но първоначално феновете се интересуват единствено от наличието. Те нямат интерес към вас. Това е сложен урок за научаване, само че жизненоважен, когато занапред стартирате.

3.Инвестирайте в вярното аудио съоръжение

Когато стартирате канал в YouTube, един от първите въпроси, които може да зададете, е: „ От какво видео съоръжение се нуждая ? Силно имаме вяра, че първата ви същинска инвестиция би трябвало да бъде във вашето аудио.

Ето за какво. Лошото аудио е доста по-разсейващо от неприятното видео и всички ненавиждат вградените микрофони. Така че, в случай че можете, вземете си специфичен микрофон за вашата камера.

4.Научете се да обичате YouTube Analytics

Някои хора обичат статистиката. Други я ненавиждат. Без значение от коя страна на оградата сте, знайте, че анализите в YouTube са извънредно потребни. Някои индикатори са от решаващо значение, като най-важният може би е честотата на кликване .

Това показва какъв брой примамливи са заглавията ви и какъв брой кликания получавате. Проверявайте честотата на кликване за канала си като цяло и за обособени видеоклипове, до момента в който тествате. Процентът варира при всеки основател, тъй че създайте собствен личен бенчмарк, който да постигнете и надхвърлите. Можете да извършите това, като ревизирате настоящата си периодичност на кликване, без значение дали това е два, четири, шест или осем %. Опитайте се да подобрите това с два до три % тази година. Това ще донесе още повече преглеждания.

Желаем Ви триумф!

Как да изкарваме пари от у дома – 10 подобаващи метода

Как да изкарваме пари от у дома – доста постоянно в последно време започнахме да се питаме “как да изкараме пари от у дома ” или “как да изкараме пари онлайн ”. Това е по този начин тъй като пандемията направи по този начин, че да прекарваме доста време вкъщи. От онлайн покер до продажба на сбирката ви от остарели монети – има доста популярни…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР