Как да предотвратим конденза? Тези лесни трикове ще ви помогнат.

...
Как да предотвратим конденза? Тези лесни трикове ще ви помогнат.
Коментари Харесай

Майстор на дограми ми каза как да се отърва завинаги от конденза

Как да предотвратим конденза? Тези лесни трикове ще ви оказват помощ.

Съвременните прозорци имат доста преимущества: понижават шума от улицата, задържат топлината и освен. Но, както постоянно се случва в живота, всяко нещо има преимущества и дефекти.

Няколко дни след монтажа по дограмата се образува изобилен конденз. Защо се случва това и по какъв начин да го предотвратим?

Причината е разликата сред температурата на въздуха в помещението и температурата на въздуха извън. Именно стъклото разделя тези две среди. Когато парата доближи до него, тя се трансформира във вода и се утаява под формата на конденз.

В студено и много влажно помещение вероятността от конденз е по-висока. В топла и суха стая нормално не се образува.

В дървената дограма по предписание има доста дребни пукнатини, през които непрекъснато навлиза доста по-сухият въздух от улицата, намалявайки влажността в помещението.

За страдание, изпотените прозорци не са единствено естетически проблем. Кондензът приказва за вреден микроклимат в жилището. Високата мокрота води до появяването на разнообразни типове гъбички и плесен.

Недостатъчната вентилация способства за натрупването на въглероден диоксид и покачва концентрацията на нездравословни субстанции във въздуха. В резултат на това наемателите стартират да се усещат зле.

Как да предотвратим конденза?

Проверете вентилацията. Може да е запушена или да е нужна по-голяма решетка. Освен това, можете да инсталирате абсорбатор в кухнята.

Проверете за пукнатини. През тях проникват леден въздух и влага и охлаждат цялата структура.

Не правете первазите на прозорците прекомерно необятни. Уверете се, че радиаторът не е затрупан с плътни пердета.
Сложете един от тези кристали в дома си, с цел да привлечете шанс и пари
Кристалите носят естествената сила на земята и могат да пренесат хармонията от природата във вашия дом. Тяхната конструкция излъчва тр...

Изолирайте стените. За външна изолираност ще би трябвало да наемете експерти, само че резултатът си заслужава всички старания и разноски. Стените ще поддържат топлината през зимата и прохладата през лятото.

Свалете растенията или аквариума от перваза на прозореца. Те могат да служат като източник на несъразмерна влага.

Опитайте се да намалите влажността в стаята.

Поверете монтажа на прозорците единствено на опитни монтажници и следете работния развой.

Почти всички модерни прозорци са оборудвани с регулируеми системи. Правилното и навременно контролиране на прозореца ще ви помогне да намерите верния режим на вентилация.

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР