Как да отглеждаме лимони в банани у дома? Знаете ли,

...
Как да отглеждаме лимони в банани у дома? Знаете ли,
Коментари Харесай

Как да отглеждаме лимони в банани у дома + Видео

Как да отглеждаме лимони в банани вкъщи? Знаете ли, че можете да отгледате свое лично лимоново дърво в уюта на дома си? В тази публикация ще разгледаме едно малко управление за начинаещи. То ще ви научи на метода по какъв начин да отглеждате лимони благодарение на няколко банана. Можете даже да видите обилни резултати единствено за 5 дни! Това е доста елементарен способ за развъждане на лимони в банани!

От какви материали и артикули се нуждаем:

  • Банани
  • Лимон
  • Салфетки или хартиени кърпи
  • Саксии
  • Почва
  • Пинсета
  • Отвертка

Как да отглеждаме лимони в банани – стъпките

Стъпка 1 – по какъв начин да отглеждаме лимони в банани вкъщи

Вземете парче лимон, по-късно го разрежете на половина и отстранете деликатно семките. Прехвърлете семките в огромна чаша, цялостна с вода, разбъркайте добре няколко пъти, след което излейте водата. Прехвърлете семената върху салфетка или хартиена забрадка и ги подсушете.

Вземете бананите и отрежете върха единствено от едната страна, след което започнете да вършиме дупки върху самите банани благодарение на отвертка или нещо сходно. Вземете пинсета и я използвайте, с цел да поставите семената във всяка дупка.

Напълнете дребна саксия с качествена почва. След това поставете парчето банан с лимоновите семки и прибавете още един пласт почва от горната страна. Притъпкайте леко и деликатно почвата. Напръскайте с щедро количество вода. След 5 дни ще видите, че ще стартират да се демонстрират листа, които ще продължат да порастват по-високи след 10 дни.

Стъпка 2

На десетият ден от започването на развъждане на лимони в банани, започнете да изкопавате засадените семки от лимона, в това число банана. След това деликатно отстранете корените на лимончетата от банана и ги изплакнете добре. Прехвърлете ги в съд, цялостен с вода, до момента в който приготвите друга саксия за тях.

Как да засадим чесън и лук тази есен – 5 огромни секрети

Напълнете нова саксия с подобаваща почва и засадете още веднъж лимоните. Напръскайте ги щедро с вода, а по-късно вземете найлон и напръскайте вътрешността с вода. След това използвайте найлона, с цел да покриете саксията. Уверете се, че сте запечатали краищата, тъй че да не се размества от мястото си.

След един месец листата им ще стартират да порастват по-големи, а след 2 месеца корените им ще стартират да се популяризират и да порастват все по-дълго и по-надълбоко. Тогава би трябвало да ги извадите отначало от тази саксия, да ги измиете добре и да ги пресадите в по-голяма саксия. След няколко години ще се появят и първите плодове!

Ето и едно видео, с цел да видите процеса образно. Методът е доста елементарен и наличен, като всеки може да се оправи самичък. Желаем Ви триумф!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР