Как да обясниш на детето си,че да се ходи на

...
Как да обясниш на детето си,че да се ходи на
Коментари Харесай

Детето не харесва учителката, как да помогна?

Как да обясниш на детето си,че да се върви на учебно заведение е прелестно , като сме изцяло наясно, че синтактичният анализ и таблицата за умножение мъчно могат да се нарекат „ вълнуващи “?

Ситуацията се усложнява, когато едното основно настоящо лице в учебния развой – ученикът, т.е детето ви, не харесва другото основно настоящо лице – учителят.

„ Много е непоколебим “, „ Не изяснява добре “, „ Не се усмихва “, „ Не ме харесва “, „ Мразя я “ - обикновено е да се притеснявате, в случай че детето ви се прибира с такова мнение от учебно заведение.

Ситуацията е доста деликатната. От една страна не би трябвало да подценявате мнението на детето си, само че от друга – не би трябвало ускорявате с мненията си отрицателното мнение на детето за учителя и учебното заведение.

Със сигурност вашето дете е под въздействие на мощни страсти. Особено в случай че е първокласник, преходът от детска градина в учебно заведение може да му се стори малко внезапен и то, разумно, да посреща с съмнение новата среда и порядки.

От друга страна, да не харесваш преподавател е изцяло в реда на нещата – хората или се харесват, или не. Със препоръките по-долу ще се опитаме да ви помогнем да овладеете обстановката по този начин, че детето ви да не развие трайна злост към ходенето на учебно заведение.

 учебно заведение iStock

Задавайте въпроси

Питайте детето си за какво мисли по този начин . Дали тъй като го съпоставя със остарелия си преподавател? Какво тъкмо не харесва? Че е непоколебим, че приказва мощно, че не изяснява ясно?

Помогнете на детето да облече в рационални доводи отрицателните си усеща .

 учебно заведение iStock

Обсъдете тематиката в детайли

След като разберете точната причина за отрицателното мнение, разширете полемиката. Припомнете на детето си, че предходната година също не е харесвало новия си тогава преподавател , само че в течение на образователната година нещата са се трансформирали.

За установяването на една връзка е нужно време, а децата желаят всичко да се случва незабавно. Обяснете, че това не е толкоз елементарно.

Интересувайте се по какъв начин да са протекли часовете при този преподавател в продължение на няколко дни.

Възможно е да става дума за „ слаб “ миг и от страна на учителя, а на идващия ден към този момент всичко да е както би трябвало.

 учебно заведение iStock

Среща

Ако детето ви продължава да не се усеща добре и след месец, е хубаво да се свържете с учителя . Дали посредством персонална среща, диалог по телефона или по мейл – зависи от желанията на учителя и вашето свободно време.

Обяснете умерено какви са терзанията на детето и се пробвайте дружно с учителя да намерите решение на казуса.

Не влизайте в спор, твърдо решени да отбраните непременно детето си. Изяснете всичко и не забравяйте, че родители и учители са с една обща цел – детето да знае и да може.

Ако е належащо, направете едновременна среща и с учителя, и с детето .

 учебно заведение iStock

Адаптация

Помогнете на детето си да построи убеденост и умения да се приспособява към новите обстановки, да намира позитивното в хора, които не харесва, с цел да съумее да работи в екип с тях .

Това са неща, с които всички ние се сблъскваме и като възрастни, тъй че една такава „ противоречива “ обстановка в учебно заведение ще даде на детето ви скъп опит, който то ще може да приложи и по-късно .
.month-theme.image-container { background: url(https://m3.netinfo.bg/media/images/39378/39378295/1600-398-themeseptember.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Обратно в час
c Септември  10 здравословни закуски, които да приготвите за децата си Обратно в час 10 здравословни закуски, които да приготвите за децата си  От слаб 2 до отличен 6: Защо използваме шестобалната система за оценяване? Обратно в час От слаб 2 до отличен 6: Защо използваме шестобалната система за оценяване?  4 метода да улесните живота на децата си през образователната година Обратно в час 4 метода да улесните живота на децата си през образователната година Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР