Как да не почерпиш с торта на този хубав празник,

...
Как да не почерпиш с торта на този хубав празник,
Коментари Харесай

Торта–цифра за 8 март

Как да не почерпиш с торта на този прекрасен празник, отдаден на майката

Необходими Продукти

● яйца - 2 бр.
● захар - 150 г
● масло - 200 г
● заквасена сметана - 50 г
● ванилова захар - 1 бр.
● бакпулвер - 1 бр.
● брашно - 430 г
● сол - 1 щипка

за крема


● течна сметана - 200 мл
● пудра захар - 150 г
● заквасена сметана - 600 г

Начин на подготвяне

За тестото разбийте яйцата със захарта на бухнал крем, прибавете авансово разтопеното и охладено масло, сметаната, ваниловата захар и разбъркайте добре. Пресейте брашното, към него прибавете бакпулвера и щипка сол. Тук към този момент бъркате с шпатула до еднородно, гъсто и лепкаво тесто (без да месите с ръце).

Разделете тестото на три равни елементи и оформете топки. Поставете топките тесто в паница и завийте със стреч фолио, поставете чинията във фризера за 10 минути.

През това време оформете цифрата осем върху картон с една по-голяма купа за външните кръгове и по-малка за вътрешните, дължината на осмицата да е 29 см.

Върху хартия за печене разточете една от топките на тъпка кора-елипса, поставете книжната осмица от горната страна и с изострен нож изрежете към нея и вътре в нея кръгчетата. Поставете осмицата от тесто, дружно с хартията за печене в тава, печете в авансово нагрята на 180 градуса фурна от 6-10 минути най-вече, не препичайте! По същия метод оформяте и изпичате и другите 2 топки, общо 3 кори. Ще ви остане от тестото, от него си изпечете бисквитки, нарязани на разнообразни форми.

В купа разбийте течната сметана дружно с пудрата захар на бухнал крем. Заквасената сметана прибавете на части с лъжица, при непрестанно бъркане с миксера, получавате гъст и компактен крем. Върху поднос поставете една от корите и благодарение на пош шприцовайте дребни розички, една до друга.

Поставете втората кора от горната страна и още веднъж шприцовайте розички от крем. Поставете третата кора, декорирайте с дребни и огромни рози от крема, като ползвате и разнообразни цветове сладкарска багра. Поръсете на места с бонбонки за фон.

Меко маслено тесто, бухнал, постоянен и апетитен крем, невероятна и безумно вкусна торта за 8 март!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР