Как да направим домашен ябълков оцет – през втората половина

...
Как да направим домашен ябълков оцет – през втората половина
Коментари Харесай

Как да направим домашен ябълков оцет и неговите ползи

Как да създадем домакински ябълков оцет – през втората половина на лятото и през есента, стартират да узряват ябълките. А както знаем, ябълката е царицата на плодовете . Вкусните и узрели ябълки можем да консумираме в прясно положение, а можем да създадем и разнообразни артикули, посредством които да запазим ябълките за по-късен стадий.

От ябълки можем да създадем сладка , пестил , сокове , домашна ракия , пюрета , конфитюри , мармалади , компоти . Също по този начин можем да създадем домакински ябълков оцет , който е извънредно потребен за нашето здраве. Освен това с него можем качествено да консервираме нашата зимнина, тъй като доста постоянно се случва да имаме проблеми с купените от магазина оцети (оцетни киселини), тъй като са некачествени.

Ето за какво би трябвало да се възползваме от даровете на природата и да си създадем домакински ябълков оцет . А положителната вест е, че хубавите ябълки можем да консумираме пресни, а домакински оцет да създадем от по-дребните и неугледни ябълки.

Ябълковият оцет е много нашумял в последно време като детоксикиращ артикул и като знамение за намаляване. Също по този начин домакински ябълков оцет можем да създадем от отпадъците, които остават от ябълките (когато вършим компоти или мармалади), като корите и сърцевината.

Приготвянето на домакински ябълков оцет включва елементарен развой на ферментация. Ябълките се накисват в примес от вода и захар (захарта “храни ” бактериите – може да употребявате и пчелен мед, процесът ще отнеме малко повече време) и времето ще свърши своята магия. Популярно допълнение към дресинги, салати и даже за печене, този домакински ябълков оцет не би могъл да бъде по-лесен за подготвяне. Нека в този момент да забележим подобаваща рецепта за ябълков оцет в домашни условия :

1. Рецепта за домакински ябълков оцет със захар

Снимка: Pinterest.com

Съставки:

  • огромни ябълки – 3 бр
  • вода – 0,5 л
  • захар – 2 супени лъжици

Измиваме ябълките и ги нарязваме на части. Махаме семките. Смесваме водата и захарта и разбъркваме, до момента в който захарта се разтвори. Поставяме нарязаните ябълки в огромен буркан с необятно гърло и допълваме със захарната вода. Добре е да притиснем ябълките с нещо от горната страна, с цел да не мухлясат. Целта е да стоят под вода. Покриваме с тензух и го стягаме за буркана с връв. Слагаме буркана на хладно и изсъхнало място на стайна температура (като килер или шкаф) за 2-3 седмици.

След като мине времето, прецеждаме ябълките и ги изхвърляме или компостираме . Връщаме прецедената течност в буркана и още веднъж покриваме с тензух. Оставяме за 4-6 седмици, като разбъркваме или леко разклащаме буркана през няколко дни. Когато оцетът доближи стремежи мирис и киселинност, заменяме тензуха с херметически похлупак и слагаме на мрачно и хладно място.

Съвет: Използвайте стъклени буркани с необятно гърло, с цел да си извършите оцет (киселината може да корозира металните съдове). Просто бъдете сигурни, че са чисти и стерилизирани преди приложимост. Дръжте ябълките потопени във вода, с цел да предотвратите образуването на плесен. За да оставите сместа да диша и да влиза О2, покрийте бурканите с тензух.

2. Рецепта за ябълков оцет без захар

Измиваме и нарязваме домашните ябълки. Слагаме ги в огромен стъклен буркан или в бидон (ако е по-голямо количеството). Доливаме с вода, в равно количество като ябълките. Покриваме съда с марля или салфетка и оставяме на мрачно и хладно място. По този метод оставяме да стои за към 40 дни, като понякога махаме образувалата се коричка най-отгоре.

Като мине това време, прецеждаме течността и я връщаме отново в съда. Оставяме за още 40 дни да ферментира. Ако се получи коричка от горната страна, отново я махаме от време на време. След новите 40 дни прецеждаме и наливаме в стъклени бутилки готовият домакински ябълков оцет. Ето по какъв начин да създадем домакински ябълков оцет по доста елементарен метод.

3. Рецепта за домакински ябълков оцет с мед

Снимка: http://www.hallmarkchannel.com

Измиваме и нарязваме домашните ябълки. Махаме семките и вършим пюре от нарязаните части (с помощта на месомелачка или с ренде). Слагаме пюрето в огромен стъклен буркан и доливаме същото количество топла преварена вода. На всеки 1 литър примес, слагаме 100 грама същински пчелен мед, 10 грама хлебна квас и 20 грама изсъхнал пълнозърнест самун. Покриваме буркана с хартиена салфетка и го държим на мрачно и топло място за към 10 дни, като разбъркваме по 2-3 пъти дневно с дървена лъжица.

След като мине това време, прецеждаме течността през марля и прибавяме още по 100 грама пчелен мед на всеки литър течност. Разбъркваме хубаво. Слагаме марля на гърлото на буркана и държим по този начин към 40-50 дни, отново в топло помещение. Когато течността се избистри, имаме подготвен домакински оцет с мед. Прецеждаме го хубаво и го наливаме в бутилки.

4. Рецепта за ябълков оцет единствено от ябълки

Можем да имаме домакински ябълков оцет единствено и само от ябълки. Без вода, захар и каквито и да било други добавки. Този оцет се прави елементарно и е извънредно първокласен. За задачата вземаме домашни сладки ябълки. Правим ги на сок благодарение на сокоизстисквачка.

Слагаме в подобаващ съд, покриваме съда с забрадка и оставяме на стайна температура. Бъркаме сока, до момента в който получим ябълково вино. Ферментацията продължава до приемането на оцет. Ще го познаем по избистрянето на течността. Прецеждаме и наливаме компактно в стъклени бутилки. Времевият развой лишава 2-3 месеца. Но си заслужава търпението. Това може би е най-подходящият способ за приемането на най-качествен домакински оцет .

Как да одобряваме ябълков оцет за оптимален резултат

За най-хубав резултат, можем да пием всяка заран по 1 чаша вода (веднага като станем), с добавка от 1 чаена лъжичка същински пчелен мед и 1 чаена лъжичка домакински ябълков оцет . Тогава ще имаме най-големи изгоди за нашия организъм. Ако желаем, може да изпием денем още 1 такава чаша, само че не повече от 3 чаши дневно. За годината е добре да пием не повече от 1 месец от тази лечебна примес, с цел да не си навредим.

Как да се лекуваме с ябълков оцет – неговите изгоди

@Ябълков оцет и морска сол

Вече научихме, че заран би трябвало да пием чаша вода с домакински ябълков оцет и пчелен мед 1 месец в годината. Сега ще научим за изгодите от комбинацията на ябълков оцет с морска сол . За задачата заменяме пчелния мед и слагаме 1 щипка естествена морска сол . Това ще спомогне за приемането на разнообразни минерали и микроелементи в организма. А в настоящето ни изхранване, храната е изгубила голям % на потребни минерали и микроелементи, заради намаляването на благосъстоянието на питателните субстанции в почвите.

Също по този начин морската сол ще спомогне за приемането на повече натрий . А той ще спомогне на тялото да задържа вода и да балансира равнищата на течности в тялото ни. Натрият ще спомогне и за това да нямаме крампи (мускулни схващания). С прибавянето на морска сол в ябълковия оцет , ние ще подпомогнем храносмилането (поради увеличението на солна киселина в стомаха) и по този начин ще усвояваме храната много по-добре и ще се отървем от газовете.

@Ябълков оцет и сода бикарбонат

Домашният ябълков оцет и содата бикарбонат са ненадейно добра композиция. Много хора настояват, че това е едно от най-хубавите оръжия в битката с гъбичките по краката. За задачата слагаме 400 мл гореща вода, 3 супени лъжици сода и към 300 мл домакински ябълков оцет. Потапяме ходилата 2 пъти на ден в продължение на 20 минути.

Вижте още способи за унищожаване на гъбички по ноктите

Също по този начин тази композиция може да се употребява за филтриране на организма . За задачата смесваме чаша топла вода, една супена лъжица ябълков оцет и щипка сода за самун. Пием 1-2 такива чаши на гладно към 15-20 дни.

Ябълков оцет за акне

Ябълковият оцет лекува акне и понижава образуването на белези. Той съдържа характерни съставни елементи като оцетна, янтарна и лимонена киселина, за които е потвърдено, че инхибират развиването на бактериите причиняващи акне. С постоянна приложимост ще премахнете токсините от кожата на вашето лице и то ще стане сияйно и чисто. Ябълковият оцет понижава и старческите петна. За задачата, мажем проблематичните области, изчакваме 20-30 минути и измиваме лицето с вода.

@Ябълков оцет за алкализиране на организма

Вероятно до момента сте чували за теорията, че колкото по-кисела е кръвта ни, толкоз по-висок е рискът от зараза и заболявания. Между другото, това е една от аргументите доста хора да пият домакински ябълков оцет – той в действителност покачва pH на тялото , като по този метод предизвиква здравословен алкализиращ резултат. Морската сол работи съвсем по същия метод, като спомага за улеснение на отделянето на непотребните киселини посредством уриниране. По този метод, с композиция от ябълков оцет и морска сол в нашето всекидневие, ще си подсигуряваме непрекъснато благоденствие през целия ден.

@Ябълков оцет срещу артрит

Сутрешната чаша вода с пчелен мед и домакински ябълков оцет , ще спомогне в битката с артрита . Тази композиция е извънредно ефикасна за подвижността на тялото, здравината на костите и работи противовъзпалително. Затова включете тази напитка в менюто си, в случай че имате проблеми с артрита.

Ябълков оцет за намаляване – от кое място идва резултатът на отслабването с ябълков оцет

Както към този момент споменахме, има изследвания, които потвърждават антигликемичния  резултат на ябълковия оцет . Той смъква кръвната захар с помощта на оцетната киселина, която усъвършенства способността на черния дроб и мускулите да обработват глюкозата в кръвта ни. Също по този начин той спомага за намаляването на равнищата на инсулин.  Ябълковият оцет  ще подобри метаболизма ви и ще стопи мазнините, които са насъбрани като ресурс в коремната област и към черния дроб. Нивата на неприятния холестерол ще спаднат. И не на последно място – ябълковият оцет драстично намалява възприятието на глад и апетита за нещо сладко.

Източник: http://www.gotvach.bg

Като умозаключение ще кажем, че е извънредно мъдра постъпка да си създадем оцет от домашни ябълки, с който да подсилим имунитета на цялото семейство през зимата. Също по този начин няма да ни се постанова да купуваме подправени оцети за зимнината, която ще приготвим през есента. И към този момент ще знаем по какъв начин да създадем домакински ябълков оцет сами!

Как да създадем най-лесния капан за оси и стършели

Как да създадем най-лесния капан за оси и стършели? Сега ще разгледаме един доста на ниска цена и бърз метод. Освен това ще ви кажем рецепта за супер ефикасна стръв за оси и стършели. Направо ще се надпреварват коя да влезне първа в бутилката. Ето образец за това: За да създадем бързо и елементарно капан за оси…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР