Как да купя говеждо за готвене? Кои части говеждо месо

...
Как да купя говеждо за готвене? Кои части говеждо месо
Коментари Харесай

Основни правила за приготвяне на говеждо месо

Как да купя говеждо за готвене? Кои елементи говеждо месо са най-подходящи за готвене? Как да  подготвим говеждото  за готвене? Защо би трябвало да  размразявате месото преди готвене? Кое говеждо месо да избера за деца и по какъв начин да го подготвя? Съвети за готвене на телешко месо.  
Кои елементи говеждо месо са най-подходящи за готвене?
 Аржентина стопира износа на говеждо месо за 30 дни Аржентина стопира износа на говеждо месо за 30 дни
Аржентина, един от най-големите експортьори на говеждо месо, спря продажбите на месо в чужбина за 30 дни, с цел да се бори с повишението н...
Все значими въпроси, които би трябвало да знаете, когато се захващате с готвенето на говеждо месо.
В публикацията по-долу ще се спрем по-подробно на главните правила, които би трябвало да съблюдаваме при приготвянето на говеждо месо.
И по този начин...какво би трябвало да знаем, с цел да приготвим по съвършен метод говеждо месо?
1. Когато готвите чорба с телешко месо, месото се поставя в тенджера със студена, единствено леко подсолена вода с подправки, след което супата ще вкуси и ароматизира месото, до момента в който месото значително губи усета си.
2. Когато готвите говеждо месо за главно ядене, поставете го в малко количество гореща, несолена вода, с цел да запазите месото сочно.
 Полша е изнасяла тонове подозрително говеждо месо за 10 страни от Европейски Съюз Полша е изнасяла тонове подозрително говеждо месо за 10 страни от Европейски Съюз
Полша е изнесла близо 3 тона говеждо месо от противозаконни кланици за 10 свои сътрудници от Европейски Съюз. Това съобщи основният ветеринарен доктор на...
3. Говеждото се поставя в дребен съд. Водата би трябвало изцяло да покрива месото със пласт от минимум 1-3 см. Ако готвите чорба, би трябвало да има толкоз доста вода, че да не я добавяте по време на готвене.
4. На съда се слага похлупак. Няколко минути преди водата да заври, махнете капака и отстранете пяната от водата, в противоположен случай тя ще се пръсне, а останалата част ще се утаи на дъното на тенджерата и бульонът ще се по мътни.
5. След като водата заври в тенджерата, газта се понижава до най-малко. Сега можете да поставите капака на тенджерата. По време на готвене месото би трябвало да бъде напълно покрито с вода. Липсващата вода в тенджерата се попълня посредством прибавяне единствено на вряща вода. Ако добавите студена вода, вареното месо ще бъде жилаво.
6. Месото се готви, в случай че можете елементарно да залепите вилица или нож и да го извадите също толкоз елементарно. Правилно приготвеното говеждо месо не е нито твърдо, нито гумено.
7. Преди нарязване, свареното месо би трябвало да остане в топлия бульон за четвърт час, тъй че да остане сочно.
 Тази постна манджа с коприва и гъби е неповторима за вечеря Тази постна манджа с коприва и гъби е неповторима за вечеря
Ако и на вас ви се хапва една свежа постна гозба с коприва, запретвайте ръкави и я пригответе по тази рецепта - усетът ѝ сигурно...

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР