Как да използваме шуслерови соли за нашето здраве – според

...
Как да използваме шуслерови соли за нашето здраве – според
Коментари Харесай

Как да използваме шуслерови соли за нашето здраве – полезни съвети

Как да използваме шуслерови соли за нашето здраве – съгласно немският доктор Вилхелм Хайнрих Шуслер ( W.H. Schuessler ) нашето тяло е построено от вода, органични съединения (по-голямата част от нашето физическо тяло) и неорганични субстанции или минерали. Това са неорганичните минерални детайли, които са нужни за активиране на други субстанции, които заменят непрестанно разлагащите се кафези на тялото.

Малки количества от тези неорганични дейни минерали се придвижват до всички елементи на тялото в кръвта. Ако в кръвта липсват нужните количества от тези минерали, процесът на възобновяване на клетките се нарушава и здравето ни може да се утежни. Този принцип на науката беше наименуван биохимия – химията на живите тъкани.

През 1821 година доктор Шуслер учи функционалността на главните неорганични микроелементи на тялото и открива, че има 12 минерални съединения, нужни за оптимално здраве. Той нарекъл тези съединения биохимични клетъчни соли , които остават известни в различната медицина като шуслерови соли . Д-р Шуслер открил, че тези соли имат каталитичен резултат върху биохимията на тялото.

Д-р Шуслер развива пет правилото за лекуване – по какъв начин да използваме шуслерови соли

  1. Заболяването не поражда, в случай че клетъчният метаболизъм е естествен.
  2. Клетъчният метаболизъм от своя страна е естествен, в случай че клетъчното хранене е съответно.
  3. Хранителните субстанции са от органически или неорганичен темперамент, когато става въпрос за тялото.
  4. Способността на телесните кафези да асимилират и отделят и по-нататък да употребяват хранителния материал е нарушена, в случай че има недостиг на неорганичния минерал (тъканна сол) съставка на клетъчните тъкани.
  5. Адекватното клетъчно хранене може да бъде възобновено и клетъчният метаболизъм нормализиран посредством снабдяване на нужните тъканни соли на организма във тънко разграничена усвояема форма.

Как да се лекуваме с билката риган и нейните многочислени изгоди

Той също по този начин описвал типа на признаците, които могат да се проявят, когато има недостиг на всяка тъканна сол, и съумял да дефинира коя тъканна сол да предпише. Чрез възобновяване на биохимичния баланс, постоянно срещаните недоволства като простуда и грип , стомашно-чревни проблеми , кожни болести , постепенно заздравяващи рани , инфекции на очите и ушите , могат да се оправят дейно и безвредно.

Тези дванадесет биохимични медикаменти се подготвят хомеопатично посредством титруване или разреждане – една част чиста минерална сол се прибавя към девет елементи лактоза (захарта, присъстваща в млякото). След това една част от тази примес се прибавя към девет елементи лактоза и става това, което назоваваме 2X потентност. Разтворът се разрежда в допълнение, тъй че да стане 6X и това е веществото, което елементарно се всмуква непосредствено в кръвния поток през лигавицата на устата ни. Тъканните соли са елементарно налични под формата на „ таблетки “ за разтваряне в устата. Това подсигурява, че лекарството може бързо да възвърне салдото на биохимията на тялото.

Шуслеровите соли са „ жизненоважни клетъчни храни “ и могат да се одобряват когато и да е:

  • Шуслеровите соли са нетоксични и не провокират пристрастяване;
  • Те са изцяло безвредни, не провокират странични ефекти;
  • Могат да се употребяват от кърмачета и бременни жени;
  • Те могат безвредно да се употребяват дружно с предписани лекарства;

Дванадесетте най-разпространени минерални тъканни соли също се намират в човешкото тяло и затова са от решаващо значение за поддържането на положително здраве. Тъканните соли имат за цел да лекуват болести посредством поправяне на несъответствия или дефицити в клетъчното хранене на тялото.

Тъканните соли са част от хомеопатията. Те се разтварят върху или под езика, ускорявайки абсорбцията в кръвния поток. Хомеопатичното лекуване има за цел да насърчи тялото ви да събере личните си защитни сили, с цел да се пребори с главната причина за казуса.

Кои са тези 12 шуслерови соли – номера и защо се употребяват

1. Calc fluor (калциум флуоратум) – срещу стареене на кожата

Калциевият флуорид е изключително богат в костите и зъбите, стените на кръвоносните съдове, мускулите и съединителната тъкан. Тази тъканна сол укрепва слабите и нежни кости и неприятния гланц на зъбите. Calc fluor също по този начин се употребява необятно за възобновяване на еластичността на тъканите, когато е отпусната или прекомерно твърда.

Препоръчва се при пукнатини по кожата и когато кожата стане дебела и твърда. Може да помогне при болки при херния и разтегнати или втвърдени сухожилия . Calc fluor може да помогне при хемороиди и разширени вени . Влажното време може да утежни признаците, до момента в който топлината и масажът могат да подобрят признаците.

2. Calc phos (калциум фосфорикум) – за здрави кости и зъби – по какъв начин да използваме шуслерови соли

Calc phos е значим за скелетната система, зъбите и съединителната тъкан. Като минерално съединяване, калциевият фосфат съставлява над половината от костната ви конструкция. Като тъканна сол е естествено потребна при укрепване на фрактури , при положения, свързани с храносмилателния тракт и при мраз и изтръпване от неприятно кръвообращение.

Calc phos постоянно е потребен при анемия , както и при неприятен напредък и развиване при децата. Може да насърчи развиването на зъбите и да помогне при проблеми със зъбите. Може да се употребява и за ускорение на възобновяване от някакво заболяване.

3. Ferr phos (ферум фосфорикум) – за мощен имунитет – по какъв начин да използваме шуслерови соли

Помислете за тази тъканна сол при започване на всяко инфектиране. Ferr phos може да облекчи треската, изключително когато кожата е гореща и суха и бузите са зачервени. Обикновено ще има жадност.

Ферум фосфорикум е подобаващ при мъчителни болки в гърлото , ларингит , болки в ушите и сходни възпалителни положения в началните стадии. Също по този начин е потребно директно след пострадване, с цел да помогне за прекъсване на притока на кръв, в случай че има кървене, или за понижаване на отичане, топлота, зачервяване и болежка. При навяхвания или разтягания болките се утежняват при движение; повдигнете крайника и наложете леден компрес. Ferr phos е снабдител на О2 за клетките, тъй че е потребен при анемични положения , изключително когато се появяват вследствие на тежко кървене.

4. Kali mur (калиум хлоратум) – при прогресиращи остри възпаления

Kali mur би трябвало да се преглежда при слаби и мудни положения. Той работи като пречиствател на кръвта, когато инфекциите отделят гъста, бяла или сива субстанция. Полезен е при кожни обриви, а също и при инфекции след начален етап на инфектиране. При пострадвания, при които се появява отичане, използвайте Kali mur по време на началната фаза на отичане.

Kali mur е потребен при инфекции като тонзилит , главоболие и болки в ушите , когато подуването е изразено. При заразен бронхит храчката е гъста и може да аргументи хрипове. Лошото храносмилане, когато се развива след ястие на богата или мазна храна, също се възползва от Kali mur.

5. Kali phos (калиум фосфорикум) – при умствено, прочувствено и психическо безсилие

Тази тъканна сол е изключително подобаваща за положения, свързани с нервите . Полезна е при тревога и раздразнителност, при нервност или при неприятна памет, нормално съпроводена от отмалялост. Kali phos ще облекчи безсънието, астмата, главоболието и неприятното храносмилане, в случай че са провокирани от краткотраен припадък на нервно напрежение.

Тази тъканна сол е потребна и за лекуване на физически положения, свързани с нервите, в това число херпес зостер и кожни болести, при които има сърбеж и чувство за мравучкане. Нервните болки или конвулсии и крампите, които не се облекчават от Mag phos, постоянно се подкрепят от Kali phos.

6. Kali sulph (калиум сулфурикум) – при хронични възпалителни процеси 

Kali sulph оказва помощ при положения на кожата и лигавицата. Тези положения нормално развиват секрет, който е жълт и леплив или блудкав, постоянно срещан в по-късните стадии на зараза. Езикът може да бъде затрупан с лигаво жълто покритие. Проблемите с образуването на корички или лющене на кожата също се възползват от това лекарство. Диарията и инфекциите на синусите са подобаващи за лекуване с Kali sulph.

Храносмилателните недоволства и коликите с газове или болки при пренасяне могат да бъдат подкрепени от тази тъканна сол. Обикновено изискванията са по-добри на студен, открит въздух и по-лоши в топли, задушни пространства. Kali sulph е лекарство за крампи, които не се облекчават от Mag phos, изключително когато са налице и някои от горните признаци.

7. Mag phos (магнезиум фосфорикум) – при главоболие, мигрена, бодърствуване – по какъв начин да използваме шуслерови соли

Mag phos е главната тъканна сол, която би трябвало да се вземе поради при крампи и конвулсии в мускулите или нервите. Нервните болки нормално са остри и могат да стрелват по продължение на нерва. Тази тъканна сол бързо облекчава спазмите и коликите, които се усъвършенстват от топлота и напън.

Студените течения и студената вода са склонни да влошат положението. Тензионното главоболие и пристъпната, спазматична кашлица постоянно се възпират от Mag phos. В острия етап тази тъканна сол работи по-бързо, когато се приема разтворена в малко гореща вода.

8. Nat mur (натриум хлоратум) – за баланс на телесните течности

Основната функционалност на тази тъканна сол е да разпределя вярно телесните течности. Ако се появи непотребна сухота или задържане на вода, това демонстрира нужда от Nat mur . Мехури, цялостни с вода, ухапвания от инсекти, уртикария, която сърби, и суха екзема са кожни болести, които тази тъканна сол постоянно лекува.

Настинка и сенна хрема с водниста слуз и кихане, нормално съпроводени от загуба на аромат и усет, също демонстрират липса на Nat mur. Други проблеми, спомагани от тази тъканна сол, са запек, храносмилателни недоволства и главоболие, които се утежняват заран и от слънцето. Често се развива жадност за сол и настроението е едва. Понякога има обвързвано възприятие на безизходност.

9. Nat phos (натриум фосфорикум) – за поддържане на алкално-киселинен баланс – по какъв начин да използваме шуслерови соли

Nat phos е киселинно-неутрализираща тъканна сол. Полезна е при кисел корем, който предизвиква гадене, газове, оригване или пълен бял налеп на езика. Nat phos е потребен лек за утринно гадене или гадене при придвижване. Тъй като свръхкиселинността също е източник на доста артритни недоволства (включително подагра), Nat phos постоянно е потребен. Тази тъканна сол също контролира производството на жлъчка и може да се употребява при жълтеница , колики в жлъчния мехур и неприятно храносмилане от богати или мазни храни.

10. Nat sulph (натриум сулфурикум) – при чернодробни нарушавания

Nat sulph контролира разпределението на водата и потока на жлъчката. Тази тъканна сол е потребна за черния дроб , панкреаса , червата и бъбреците . Жълтеница, горчиво оригване и мрачно оцветени, зеленикави изпражнения и диария, всички допускат нужда от тази тъканна сол. Обвивката на езика нормално е зеленикавокафява.

Nat sulph постоянно е потребен при грип и простуда и е друго лекарство за утринно гадене, когато има горчив усет в устата. В дихателната система тази тъканна сол би трябвало да се има поради при астма, породена от влага. Ефектите от пострадвания на главата могат да бъдат отстранени от Nat sulph.

11. Silicea (силицея) – за здрави кожа, коса и нокти – по какъв начин да използваме шуслерови соли

Silicea е добре известна като тъканна сол за потвърдени инфекции и елиминирането им през повърхността. Тази сол работи като пречистваща кръвта и е потребна при циреи, тонзилит и други инфекции, с цел да насърчи образуването на гной, когато има излаз. Тъканната сол Silicea поддържа костната конструкция и съединителната тъкан. При неналичието на тази сол в организма, ноктите, косата и костите могат да отслабнат.

Слабостта и неприятната устойчивост може да са явни в други елементи на тялото, тъй че тази тъканна сол би трябвало да се има поради, в случай че тези проблеми не се разрешат и в случай че пострадванията зарастват неприятно. Може да се употребява и при заплеснатост и слаба памет. Помислете за Silicea за невралгия, когато Mag phos не успее. Прекомерното или потиснато изпотяване може също да се възвърне до естественото с тази тъканна сол.

12. Calc sulph (калциум сулфурикум) – при гнойни процеси

Calc sulph е пречиствател на кръвта, който постоянно е потребен при акне, циреи, язви и рани, които са се заразили. Calc sulph затваря и почиства инфекцията. Това лекарство е уместно при инфекции, които се лекуват постепенно и когато изпражненията са жълти, гъсти и евентуално кървави. Calc sulph може да предотврати настъпваща простуда или възпалено гърло.

Дозировка и по какъв начин да приемате шуслерови соли:

За профилактика или лекуване на продължителен признак , 4 до 8 таблетки/форми от тъканни соли се разтварят в устата 3-6 пъти на ден. При остри случаи се приема по една таблетка на всеки 5 минути, до възстановяване на положението, само че не повече от цялостен ​​ден. След този висок банкет се минава към естествената доза.

Висока доза – в случай че човек употребява клетъчните соли като заместителна терапия, може да приема таблетките и във висока доза. В този случай някои хора могат да одобряват една доза всяка минута. Това може да докара до повече от 100 таблетки дневно.

Деца до шест години смучат 1 до 2 таблетки на ден. При остри обстановки и дискомфорт децата могат да одобряват доза на всеки един до два часа и да понижат до 3-4 пъти на ден, незабавно щом положението се усъвършенства.

Няколко соли едновременно – в случай че човек желае да приема няколко разнообразни соли, той приема три пъти дневно по една таблетка от всяка сол. Можете сами да решите дали желаете да приемате единствено една клетъчна сол или няколко клетъчни соли едновременно. Някои запалянковци на клетъчната сол одобряват постоянно доста разнообразни соли, други одобряват най-много три разнообразни соли в границите на един ден, а трети избират единствено една сол по едно и също време. Изборът на единична или няколко соли зависи от това коя е най-подходяща в действителната обстановка.

6 метода за потребление на тъканни соли – по какъв начин да използваме шуслерови соли

Тъй като тъканните соли не са токсични, не можете да извършите неточност. Намерете формулите, които работят най-добре за вас. Тъканните соли могат да се одобряват вътрешно или да се употребяват външно в кремове, вани или спрейове. Тъканни соли се разтварят за секунди в устата, бутилката с вода, ваната или лосиона. Много хора слагат таблетките си в бутилка с вода и я пият през целия ден. Когато се одобряват във вода, те могат да бъдат допустими даже от хора с нетърпимост към лактоза. Но има и хомеопатични тъканни соли, налични в течна форма.

1. Разтварят се в устата:

Отпуснете вярното количество таблетки сол в капачката и ги пъхнете в устата си. Те би трябвало да се разтворят неотложно и да имат добър усет. Повечето хора харесват усета, даже децата. Най-ефективният метод за потребление на шуслерови соли е да се одобряват 2 – 20 таблетки едновременно, един до три пъти на ден.

2. Добавете към водата (за пиене):

При потребление на тъканни соли във вода съвсем няма правила или защитни ограничения. Много хора употребяват дневната си доза тъканни соли поотделно или в композиция в с вода и отпиват по малко през целия ден. Шуслеровите соли „ енергизират “ водата и основават същинска „ минерална вода “. Този способ разрешава по-висок банкет на вода и гладка доставка на сол в тъканите.

Колкото по-добра е водата, толкоз по-добри са резултатите, защото чистата вода разтваря токсините, усъвършенства ставите и здравето ви като цяло. Този способ може да работи и за хора, които имат проблеми с лактозата, защото клетъчните соли се разреждат във вода.

3. Топла напитка

Ако имате потребност от мощен подтик със клетъчни соли, може би заради остри болки или нещо сходно, можете да си приготвите топла напитка. Този способ за топла напитка постоянно се употребява с клетъчната сол Магнезиев фосфат (№ 7). Можете даже да смесите няколко клетъчни соли, с цел да приготвите топла напитка.

• Поставете до 10 таблетки в чаша.
• Налейте гореща вода в чашата.
• Изчакайте, до момента в който таблетките отшумят, и пийте до момента в който е горещо.

4. Гелове, кремове и лосиони:

Тъканните соли са универсални и могат да се употребяват по разнообразни външни способи. Тъканните соли се включват в кремовете и се употребяват върху кожата. Не забравяйте, че те работят на клетъчно равнище. Ако сте “направи си самичък ” човек, можете да извършите свои лични гелове или кремове. Ето рецептата:

Вземете обичаната си тъканна сол или композиция от соли, натрошете таблетките на прахуляк и поставете в неароматичен (без мирис) гел като алое вера напромер. Геловете имат преимуществото, че са на водна основа и не са лепкави и елементарно се всмукват в кожата. Поставете пет до 10 натрошени таблетки сол в 30 мл от обичания си гел и разбъркайте добре, след което дръжте контейнера компактно затворен.

Някои от продуктите всмукват солите по-добре от други. Не се тормозете за външния тип. Предимството на кремовете е по-бавното снабдяване на тъканни соли към кожата. Те имат резултат на освобождение във времето. Недостатъкът е бавното лепкаво чувство, което може да се случи. Може да продължите да ги втривате за по-бързо асимилиране.

5. Лапа:

Създайте лапа от тъканна сол, като поставите 10 или повече тъканни соли или композиция от соли (формула) в литър пречистена вода и разбъркайте или разклатете пламенно в продължение на 2 минути. Поставете мека памучна забрадка във водата и по-късно изстискайте непотребното. Поставете кърпата върху частта от тялото, която желаете да облекчите.

Можете да сложите студена вода при слънчеви изгаряния. Лапите с гореща вода с верните формули за тъканна сол могат да облекчат болката, да успокоят менструалните конвулсии и други. Можете също да употребявате лапата върху избран орган или мускул.

6. Бани:

Насладете се на лукса и лечението да поставите тъканни соли във ваната. Тъканните соли се разпръскват добре във водата, до момента в който порите на тялото се отварят, с цел да одобряват минералите. Използвайте 20 таблетки от всякаква сол във водата за вана или използвайте композиция, която прибавя този брой таблетки. За обща детоксикираща вана поставете 20 таблетки в гореща вода.

Простичко подсилващо средство за тези с остеопороза би било Calc Phos, Calc Fluor и Silicea. Можете да сложите по 20 от всяка, в случай че желаете. Добра формула за болежка е Ferrum Phos, Mag Phos и Nat Sulph. Релаксиращата вана би трябвало да има Mag Phos, Kali Phos и Nat Mur. За да облекчите дискомфорта от менструални болки , използвайте Mag Phos, Kali Sulph, Kali Phos.

Безопасност: Като цяло шуслеровите соли са извънредно безвредни, само че би трябвало да се употребява рационално при установяване на дозите. В множеството случаи няма странични резултати при банкет на тъканни соли. По-добре се консултирайте със експерт!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР