Как да имаме невероятна коса? Ако постоянно копнеете за перфектна

...
Как да имаме невероятна коса? Ако постоянно копнеете за перфектна
Коментари Харесай

Как да имаме невероятна коса – тайните на китайските жени

Как да имаме невероятна коса? Ако непрекъснато копнеете за съвършена коса, откажете се от всички тези скъпи фешън процедури, които повече изтощават портфейла ви, в сравнение с да усъвършенстват кичурите ви. И вместо това, наложете някои ежедневни привички, които в действителност ще имат значение. Помолихме топ стилисти да разкрият своите секрети за нещата, които дамите с фантастични коси вършат всекидневно, и ето техния лист – всичко, което можете да вършиме от уюта на личния си дом.

Сега ще разгледаме техните препоръки. А най-после ще разкрием тайните на китайските дами Яо от Хуанглуо, които се славят с най-дългите коси в света. Освен това тези дами имат натурална черна коса до дълбока напреднала възраст.

1. Избягвайте топлинното оформяне на косата, доколкото е допустимо

Но дано бъдем почтени, от време на време би трябвало да ги употребявате. Майкъл Дуенас , коафьор на звезди и създател на Hair Room Service, предлага парни ролки, които са нежни към косата и не се затоплят прекомерно, защото се нагряват само от пара, преминаваща през пяната на ролката. Но в случай че безусловно би трябвало да употребявате горещи принадлежности (сешоари, маши, пръчици, преси, горещи ролки), с цел да оформите косата си, постоянно използвайте спрей за отбрана от топлота, споделя Ив Галминче , топ колорист на Arrojo.

2. Винаги спете върху коприна – по какъв начин да имаме невероятна коса

Гладката текстура на коприната няма да нагруби кутикулата на косата ви, когато спите, както го прави памукът, оставяйки в подмяна по-гладка коса, изяснява стилистът на звездите на Suave Professionals Маркъс Франсис . По-малко хвърчащи кичури заран? Сега това е фантазията!

3. Поддържайте косата си чиста

Сигурни сме, че сте чували доста за методът No-Poo . При този способ косата не се мие с шампоан, а се употребяват различни съставки и способи. Собственикът на Cristophe Salon Newport Beach Скот Фонтана ви приканва да слушате косата си. „ Докато дамите употребяват качествени артикули, те могат да се възползват от по-честото миене “, изяснява той. „ Намалява разцепените краища, обезпечава страхотна хидратация и придава на косата повсеместен чист и ослепителен тип. “

Не сте сигурни какъв брой постоянно да си миете косата? Джефри Дж. Милър , лекар по медицина, помощник по дерматология в Медицинския лицей на Пенсилванския държавен университет предлага следните ясни правила: Мийте се всеки ден, в случай че живеете в град със нечист или мокър въздух, или тренирайте всекидневно. Мийте се на всеки няколко дни, в случай че живеете в селска среда, надалеч от замърсители или изключително изсъхнал климат. А в случай че косата ви е естествена или комбинирана, със сухи краища и мазни корени, би трябвало да разделите разликата и да я миете през ден.

4. Не пестете от овлажнител – по какъв начин да имаме невероятна коса

Кожата, която построява скалпа ви, се нуждае от влага тъкмо както кожата на лицето ви, изключително в случай че ще обезпечи здрава основа за растежа на косата, изяснява Риана Карпи от CLEAR Scalp & Hair. Тя прибавя: „ Общото предписание е да ползвате овлажнител всякога, когато се миете с шампоан. “

Но овлажняването не свършва, откакто излезете от душа. Дори и да не оформяте косата си топлинно, би трябвало да сресвате със предпазен артикул, споделя стилистът на Oribe Hair Care Адам Ливърмор . Може да понижи къдренето, сухотата и цъфтящите краища и даже да отбрани цвета ви!

5. Яжте верните храни

Въпреки цялото внимание, което обръщаме на космения фоликул, откакто той напусне скалпа, половината борба за красивата коса към този момент е изгубена (или спечелена) от това, което влагате в тялото си всеки ден. Според доктор Робърт Дорин , сертифициран посланик от борда на Ню Йорк на Американския съвет за възобновяване на косата, това, което ядете, играе голяма роля за блясъка, растежа и размера.

Диета, богата на желязо, цинк, омега-3 мастни киселини и протеини, ще ви помогне да стимулирате космените фоликули за напредък. “ Дорин предлага периодично повтаряне на постно алено месо, пиле и риба през седмицата за оптимално здраве на косата.

6. Приемайте билки и витамини

Дори диетата ви да е безупречна, допустимо е да пропускате някои значими витамини и минерали за подсилване на косата. Не сте сигурни дали имате потребност от тях? Д-р Франк Липман , създател на Eleven Eleven Wellness Center, споделя, че отговорът е в това какъв брой здрави (или не толкова) наподобяват кожата и ноктите ви.

Например, в случай че ноктите ви са набраздени и/или в случай че имате суха, лющеща се кожа, евентуално косата ви също вика за помощ. Но това е елементарно да се промени: откакто започнете да приемате вярната композиция от витамини, минерали, аминокиселини и билки, можете да получите по-плътна, по-блестяща и по-силна коса единствено за няколко месеца. А като бонус – вашите нокти и кожа също ще се възползват от това.

7. Ограничавайте времето си на слънце – по какъв начин да имаме невероятна коса

Виждате вредата, която един ден без слънцезащита нанася на кожата ви. Косата ви страда също толкоз, даже може би повече. За да предотвратите увреждане от слънцето, Rik Rak Master Stylist Marcelo предлага да нанасяте еликсир без измиване най-малко през ден. Внимателното нанасяне от средата до краищата на косата може да се пребори с уврежданията от огромната тройка през лятото – UV лъчи, вятър и солена вода.

8. Къпете се с хладка вода

Когато миете косата си, не би трябвало водата да е прекомерно гореща, предизвестява Дейвид Едери , притежател на Attitudes Paris Salon в Хюстън. Излишната топлота може да взриви размера на косата ви, оставяйки ви с отпуснати кичури. Вместо това изберете топла до хладка вода – тази температура ви разрешава да извършите хубава пяна, като в същото време оставате задоволително гореща, с цел да изплакнете пяната. И когато става дума за последното изплакване след балсама, колкото по-студено, толкоз по-добре. Студената вода заключва тези мечтани хранителни субстанции във всяка нишка, добавяйки хубав, здрав искра. А душът със студена вода е потребен както за косата, по този начин и за цялото ни тяло!

Как да се къпем със студена вода за оптимални изгоди за здравето

Какви са тайните на китайските дами с най-дългите коси в света?

Нищо не е екзотично като Китай. Дори стотици години след своето „ разкриване “ и десетилетия на стопански напредък, тази голяма азиатска страна не е изгубила нищо от своята мистичност. Страната е известна надлъж и нашир със своите космополитни градове като Пекин и Шанхай. Но пък в дълбоката провинция в южен Китай има село с същински Рапунцели?

На два часа път с кола от град Гуилин в Южен Китай, старинното село Хуанглуо се намира на брега на река Джинша. Сгушено измежду превъзходните оризови тераси Лонгджи, това планинско и отдалечено място беше съвсем недостижимо до 2002 година, когато китайското държавно управление реши да стартира стратегия за „ промяна в туризма “.

Хуанглоу Яо е дом на хората от Червените Яо, локална общественост, произхождаща от династията Цин. Всъщност думата „ Червено “ е добавена към тяхната общественост поради обичайните ръчно тъкани червени връхни облекла и ризи, които дамите носят по време на фестивали и карнавали.

Завладяващи обстоятелства за племето Химба най-красивото племе в Африка

Снимка на дамите от Хуанглуо, които са известни със „ селото с най-дългата коса в света “

С население единствено от 600 поданици, съставляващи 78 фамилии, Хуанглуо Яо предлага живописни гледки към своите тучни покрайнини. Най-известната линия на селото обаче е дългата, катранено черна коса на дамите, които са известни с това, че имат дълга коса като на Рапунцел.

За дамите от това село косата е най-ценното им владеене. Всъщност името на мястото е отпечатано в Книгата на върховете на Гинес като „ Селото с най-дългата коса в света. “ Нормално е девойките да имат копринено черна коса с дължина до 150 см (и тежат 2 килограма), до момента в който единствено шепа имат коса над 180 см. Най-дългата коса, записана в селото, е била дълга към 210 см през 2004 година

Жените Яо с горделивост предават тази традиция на развъждане на коса от потомство на потомство. Тайната зад тяхната блестяща гарвановочерна дълга коса е елементарният режим за хубост, който локалните поданици следват и практикуват от години:

  • Всеки ден те мият косата си в речната вода (тоест съвета с къпането със студена вода)
  • На третия или четвъртия ден употребяват специфична примес, с която изплакват косата си. Тази „ примес “ е направена от ферментирала оризова вода, сварена с кори от помело и масло от семена на чаено растение .
  • Жените първо изплакват косите си с този специфичен „ шампоан “ и по-късно употребяват дървен гребен, с цел да разнесат разтвора отмерено от корените до върховете. Твърди се, че тази рутина е повода за тяхната непобеляла, катранено черна коса.

Как да си създадем жива вода сами и нейната специфичност

За дамите от това село дългата коса е знак на дългоденствие, тъй че колкото по-дълга е косата ви, толкоз по-дълго ще живеете. В една неповторима, само че странна традиция, дамите Яо се подстригват единствено един път в живота си, когато навършат 18. Коко Шанел споделя, че „ жена, която подстригва косата си, е на път да промени живота си “. Подстригването тук е ритуал, който значи, че момичето е пълнолетно и готово да се омъжи. Снопът подстригана коса не се изхвърля; по-скоро се съхранява и се прибира назад в кокчето им, откакто станат майки. Този плетен кок за коса служи за разграничение на омъжените и неомъжените дами.

Село Хуанглуо към този момент се трансформира в известна туристическа дестинация. Селото даже има личен спектакъл за туристи. Там дамите Червени Яо, в обичайните си червени костюми, извършват национални танци и песни и описват историята на своята общественост. Не се изненадвайте, в случай че ви поканят да посетите дома им или ви предложат чаша чай. Хората са извънредно гостоприемни и привързани.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР