Кажете сбогом на захарта и подсладителите. Заредете с повече енергия

...
Кажете сбогом на захарта и подсладителите. Заредете с повече енергия
Коментари Харесай

5 дни без захар - детокс предизвикателството на звездите

Кажете довиждане на захарта и подсладителите. Заредете с повече сила и освободете напрежението с това детокс предизвикателство, обичано на редица звезди като Дженифър Лопес, Адел и Камила Алвеш Макконъхи. Освен това този режим ще ви помогне да ограничите желанието си за сладки храни. Да не забравяме, че захар изненадващо се съдържа и в храни като салатни сосове, кетчуп, газирани питиета и други

Ако консумирате прекалено много сладко, допустимо е да се чувствате изтощени и без въодушевление, а да не приказваме, че несъразмерната консумация на захар се свързва с развиването на сърдечни болести и диабет, написа tialoto.bg.

Жените би трябвало да се стремят към не повече от 6 чаени лъжички добавена захар дневно, съгласно Американската сърдечна асоциация. Ако се борите да контролирате глада си за сладко, то най-хубавият метод е да се настроите в продължение на пет дни да не консумирате захарта във всяка от нейните форми, в това число храни с мед, кленов сироп, тръстиков сок и меласа.

На шестия ден можете да върнете захарта в менюто си, само че да я консумирате по-обмислено.

Ето и пет съвета, които да следвате през тези 5 дни без захар:

1. Забравете за подсладените питиета

Елиминирайте от менюто си подсладените със захар газирани питиета, леден чай, сокове и т. н. Те са водещите източници на добавена захар в дневното меню на доста хора. Водата е най-хубавият ви залог за хидратация, само че в случай че не ви се пие чиста вода, то можете да овкусите вашата с пресни плодове или като ѝ добавите няколко резенчета краставица, лимон и/или листа от мента.

2. Включете печени зеленчуци в менюто си

Някои зеленчуци, изпечени на фурна, могат да придобият сладостен усет, а точно пащърнак, моркови, патати, чери домати. Просто нарежете зеленчуците на части с размер на една хапка, намажете ги с малко масло, прибавете им сол, черен пипер и обичаните си подправки и ги разпределете отмерено върху лист хартия за печене. Печете ги на 180 градуса, до момента в който омекнат и леко покафенеят по краищата.

3. Заложете на солени закуски сред храненията

Шансовете вашите обичани (готови) зърнени закуски и барчета с гранола да съдържат захар са огромни, тъй че помислете за различни закуски сред храненията си. Например пуканки с балсамов оцет, оризови бисквити, смути с целина, ябълка и моркови, ядки без добавена захар, варена царевица и други Използвайте единствено плодове, зеленчуци и нормално кисело мляко за закуските си.

4. Добавете повече аромати и подправки в храната си

Използвайте повече подправки в храната си вместо захар, с цел да ѝ добавите повече усет. Например, поръсете с канела вашето кисело мляко или печените си ябълки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР