Кажете честно: това днешните принцеси принцеси ли са? Много ги

...
Кажете честно: това днешните принцеси принцеси ли са? Много ги
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Принцеса Мете-Марит и принц Хокон – пепеляшките, станали принцеси, не са като еднорозите и гоблините – те наистина съществуват

Кажете почтено: това днешните принцеси принцеси ли са? Много ги скапаха в последно време. Едно време човек можеше да разпознае същинската принцеса от един километър – то рокли, диаманти, коронки, сребърни пантофки… И единствено като седнеше върху грахово зърно, цялата се насиняваше – толкоз нежна и нежна беше старовремската принцеса. А днешните какво? Подстригват се късо, имат татуировки, носят дънки, карат си сами колите, някои са инфлуенсърки, други – каратистки, а трети са си чисти мъже, които обаче между тях си викат “принцесо ”. А да, и от горната страна на всичко все по-голяма необичайност са тия, които са принцеси от сой, а не някакви парцаливи Пепеляшки с пет лв. в джоба и затънали до шията в проблеми. Но и за тях се намират същински принцове, които да ги изравят от прахта  на баналния всемирски живот и да ги трансфорат в истински звезди на  монархическия хоризонт.

Това е историята на една такава съвременна Пепеляшка и нейния Чаровен принц. Това е историята на сервитьорката от дребния град със скандално минало и благовъзпитания престолонаследник на норвежката корона.

Когато първородното дете и единствен наследник на норвежкото кралско семейство оповестява обществено годежа си с простосмъртната 20-и-няколко годишна русокоска Мете-Марит, някогашна сервитьорка, буйна купонджийка и майка на четиригодишно хлапе от предходна връзка с нарушител, цялата страна замръзва в поза “О, смут, това е краят на монархията! ” Скромното население на Норвегия от някакви си четири и половина милиона души са в шок от избора на булка на престолонаследника Хокон. Няма по какъв начин да не имат вяра на таблоидите, които са съумели да изровят притеснителни обстоятелства от предишното на бъдещата младоженка. Търсейки аналогии с английското кралско семейство, формалните коментатори на норвежкото кралско семейство я разказват като “по-скоро Фърджи, отколото Даяна. ” С други думи – по-скоро неуправляема лудетина, в сравнение с смирена “скрита лимонка ”.

И въобще не бъркат.

Мете-Марит Тиесем Хойби е родена на 19 август 1973 година в южния норвежки град Кристиансанд в фамилията на публицист и някогашна банкова служителка, които по-късно се развеждат, с цел да основат нови фамилии. Нездравата фамилна конюнктура я кара да мечтае от десетгодишна да се махне не просто от провинциалния град, а въобще от Норвегия. Такава опция й се отваря, когато се включва се в стратегия за продан на възпитаници с Австралия. Престоят й в далечната страна обаче вместо да излекува гнева й, го ускорява още повече и тя се връща в родината по-сърдита на света отвсякога. Бори с тъгата и болката с типичните за младежите непокорен средства – обръсва си главата и излиза с по-големи, “лоши ” момчета, в компанията на които купонясва, пие и пуши марихуана.

Успява да избута някак гимназията, което й лишава две години повече от съучениците й. Докато върви на кандидатстудентски курсове в университета в Агдер, припечелва по някоя крона като сервитьорка в един ресторант в столицата. Един ден се среща с 15 години по-възрастния от нея Джон Огнби. Влюбват се, сгодяват се и Мете-Марит даже стартира да си избира булчинска рокля, когато нещата внезапно вземат непредвиден завой не за положително – Джон демонстрира неприятни черти от характера си, за които тя не е подозирала и от които я побиват тръпки на смут. Мете към този момент не се усеща добре в тая връзка и я приключва. Джон обаче не е склонен с сходен процес на събитията и стартира да я тормози по телефона. Когато обаче устните закани минават в действителни такива с нож, е задържан.

Разтуреният годеж обаче не я стопира момичето да купонясва. Ето какво споделя близкият й другар Ларс в документалния филм на норвежката телевизия TV2 “Една съвременна Пепеляшка ”: “Танцувахме като луди. Нямахме спирка. Преминахме всички вероятни граници. 90 % от присъстващите на тези домашни купони се друсаха и ние не правехме изключение. ” Какво друго е ставало на тези празненства, Ларс не споделя, само че се подразбира, тъй като през 1996 година Мете-Марит се оказва бременна. Бащата, Мортен Борг, е следващото неприятно момче в живота й – той е остарял познайник на полицията и има неоправдателни присъди за владеене на кокаин, шофиране в пияно положение и нападателно държание.

На 13 януари 1997 година 23-годишната Мете ражда сина си Мариус Борг Хойби в болница в Осло. Това е моментът, който ще преобърне живота й на 180 градуса. Осъзнавайки голямата отговорност на майка, която се е стоварила на раменете й, тя взема решение, че е извънредно време да си седне на задника, да престане с купоните и да се отдаде напълно на детето.

Пътищата на Мете-Марит и първородния наследник на крал Харалд V и кралица Соня се пресичат за първи път през 1996 година по време на градинско празненство в границите на музикалния  фестивал Quart в Кристиансанд. Тогава обаче нищо не се случва – те са просто познати  на общ прочут.

Три години по-късно ориста ги среща още веднъж. Пак на същия фестивал. Този път обаче заварката става и единствено след няколко дни Мете ще звънне на баща си Пер, с цел да му заяви разгорещено, че одеве се е прибрала у дома в едно такси с престолонаследника на Норвегия.

Много бързо връзката сред тази необикновена двойка еволюира в обич, която двамата вземат решение да заявят публично през септември 2000-а година Заживяват дружно, а два месеца по-късно афишират и годежа си пред нацията. Всъщност Мете-Марит не припада от екстаз, когато Хокон й предлага годежен пръстен, тъй като й е ясно, че ще си има доста неприятности поради монархическия му статут. От друга страна обаче толкоз го обича, че просто няма по какъв начин да каже “не ” и на него, и на сърцето си. Изборът й не е елементарен, само че се успокоява с мисълта, че норвежкият народ ще прояви отзивчивост и ще се опита да я одобри каквато е, а не каквато медиите ще я изкарат, че е била в недалечното си минало.

Което те не закъсняват да създадат.

27-годишният Хокон би могъл да си спести кофата с критицизъм и всенародно неодобрение, която в следствие се излива върху главато му, в случай че обществено не беше излъгал, че няма нищо тревожно в предишното на неговата годеница. Но тъй като жълтата преса е потаен състезател, не взима думите на принца за чиста монета и безскруполно стартира да рови в предишното на самотната майка от Кристиансанд. И любопитните обстоятелства стартират да изскачат един след различен като гъби след дъжд. Младата двойка безусловно е унищожена от бруталния метод, по който таблоидите развяват кирливите ризи на бъдещата младоженка по първите си страници. Като позорен коз против нея употребяват даже обстоятелството, че татко й се е оженил наново за стриптизьорка!

Няма по какъв начин голямото медийно внимание, подмолните опити за оклеветяване престижа на Мете, както и неодобрението на монархическите жители да не се отразяват върху връзката на влюбените. Колкото и необичайно да звучи, единствения си покровител, който Мете-Марит има в неравната борба с медиите и обществото, намира в лицето на бъдещия си тъст, крал Харолд. Това обаче не учудва тези, които са осведомени с неговата персонална история. Защото Харолд също е трябвало да се пребори с недоверието и неодобрението на татко си, крал Олаф, с цел да получи благословията му да се ожени за Соня – момиче от елементарен генезис, в което се влюбва още в ученическите си години.

Двамата са на косъм от скъсването – интервал, който Мете си спомня като изключително тежък. “Бродех с часове из улиците на Осло и размишлявах. Какво ще е добре за сина ми и за мен? Какво трябваше да направя? Какво чакаха другите от мен да направя?… ” Напрежението се нагнетява още повече от спекулациите по отношение на бъдещия статус на Маркус? Ще има ли той правото да наследи трона или ще бъде единствено “наполовина ” принц? 

Нещата си идват на мястото в деня, в който Хокон би трябвало да замине за Ню Йорк. Предната нощ Мете му е написала дълго писмо, което моли да му доставят на борда на самолета дружно с пликче гумени мечета.

Никой не знае какво тъкмо се е случило, само че, за Бога, кой не би обикнал за цялостен живот жена, която го изпраща с любовно писмо и гумени мечета за из път!…

Няколко седмици преди сватбата на 25 август 2001 година Мете-Марит взема решение да даде конференция в отговор на задушаващото я национално отрицание.

“Проявих младежкия си протест в по-голяма степен в сравнение с множеството хора. Дори и да желая, няма по какъв начин да трансформира решенията, които тогавашната Мете-Марит взимаше. Ще се  възползвам от опцията обаче, с цел да кажа, че жигосвам опиатите. ”

Думите й, произнесени с неподправена откровеност, очевидно са съумели да разнежен сърцата на консервативните норвежци, тъй като още на идващия ден в няколко вестника се появяват позитивни мнения за бъдещата принцеса. Така де, възкликва отколешната й другарка Ан-Кристине Ронинген пред сп. People, те да не чакаха, че принцът ще си откри някоя 27-годишна девственица за брачна половинка!

Каквато булката – такава и сватбата. А точно – неконвенционална. Като за начало Хокон нарушава вековната традиция и вместо пред олтара, изчаква булката си пред катедралата, с цел да могат дружно да изминат пътя до там. Мете-Марит също излиза със личен трик като взема решение да размени класическия булченския букет с дълга гирлянда, направена от свежи церопегия, орхидеи и рози. Роклята от тежка коприна е с извънредно семпла кройка и шестметрово покривало, а на главата й свети антична тиара, украсена с диамантни маргаритки – подарък от сватовете. Самата гала е не по-малко ексцентрична – на нея свири световноизвестният джаз-изпълнител Ян Гарбарек, а свои стихове четат сестрата на Хокон, Мерта-Луисе, и шведската принцеса Виктория. С трогателната си тирада към младоженците свещеник Гунар Столсет докарва булката до сълзи: “Не сте избрали, споделя той, най-лекия път. Любовта обаче спечелва. ”

На четиригодишния Мариус се пада частта да носи пръстените, а след края на церемонията и той маха с ръчичка от балкона на кралския замък на събралото се в подножието му голям брой, пристигнало да поздрави младоженците.

Сватбата на Хокон и Мете-Марит е първата огромна кралска такава за третото хилядолетие след Христа.

Въпреки неприятните прогнози Мете-Марит не я сполетява ориста на други многстрадални  кралски снахи като принцеса Даяна, Сара Фъргюсън и вървежната сега Мегъл Маркъл. Нейният преход от живота на нормално момиче от провинцията към този на кралска персона става доста по-гладко и без разтърсвания. Само година след сватбата социологическите изследвания сочат, че едвам един от всеки 10 норвежци не я утвърждават.

Принцесата по този начин и не приключва висше обучение, само че това е без значение поради пространната социално-ангажирана активност, която развива в следствие и с която си печели възхитата и уважението освен на своите сънародници, само че и на функционерите зад граница. Един чифт очи обаче в никакъв случай не са се откъсвали да гледат с обич красивото й лице – тези на брачна половинка й. За нея той споделя: “Емпатията е нейният гений. Тя просто знае по какъв начин да поддържа връзка с хората. Затова и когато децата имат проблеми, отиват първо при нея. ”

А децата са принцеса Ингрид Александра (р. 2004) и принц Свере Магнус (р.2005).

Що се отнася до сина на Мете-Марит, Мариус, през днешния ден той е един от най-желаните ергени в страната. От януари месец обаче стройният 26-годишен блондин е видян в компанията на известната инфлуенсърка и реалити звезда Нора Хаукланд, за която настойчиво се приказва, че е най-сериозното му гадже до момента. Дали Нора ще стане първата снаха в фамилията на Хокон и Мете-Марит следва да забележим.

През 2018 година Мете-Марит е диагностицирана с идиопатична пулмонарна фиброза – рядко генетично белодробно заболяване, смъртността при което е 100 %, в случай че на пациента не се трансплантира орган. Заради влошеното  си здравословно положение на принцесата от лятото на предходната година й се наложи да понижи фрапантно темпото си на работа и да отсрочи доста задължения.

По случай 50-годишния празник на Мете-Марит и Хокон това лято (двамата са родени единствено с един месец разлика един от друг) се възнамерява да се снима телевизионна документална поредност, която ще наблюдава пътуванията на двойката из страната и срещите им с представители на разнообразни публични групи.

Ами това е. Вярвате или не вярвате в приказките за Пепеляшки, станали принцеси, ето, че те в действителност съществуват. Не като еднорозите, гоблините и сладкишите без калории…

Кажете почтено: това днешните принцеси принцеси ли са? Много ги скапаха в последно време. Едно време човек можеше да разпознае същинската принцеса от един километър – то рокли, диаманти, коронки, сребърни пантофки… И единствено като седнеше върху грахово зърно, цялата се насиняваше – толкоз нежна и нежна беше старовремската принцеса. А днешните какво? Подстригват се късо, имат татуировки, носят дънки, карат си сами колите, някои са инфлуенсърки, други – каратистки, а трети са си чисти мъже, които обаче между тях си викат “принцесо ”. А да, и от горната страна на всичко все по-голяма необичайност са тия, които са принцеси от сой, а не някакви парцаливи Пепеляшки с пет лв. в джоба и затънали до шията в проблеми. Но и за тях се намират същински принцове, които да ги изравят от прахта  на баналния всемирски живот и да ги трансфорат в истински звезди на  монархическия хоризонт.

Това е историята на една такава съвременна Пепеляшка и нейния Чаровен принц. Това е историята на сервитьорката от дребния град със скандално минало и благовъзпитания престолонаследник на норвежката корона.

 OSLO, NORWAY- MARCH 23: Crown Prince Haakon and Crown Princess Mette- Marit visit Øvresetertjern on the occasion of the 20th anniversary of Speideraksjonen on March 23, 2023 in Oslo, Norway. (Photo by Rune Hellestad/ Getty Images)

Когато първородното дете и единствен наследник на норвежкото кралско семейство оповестява обществено годежа си с простосмъртната 20-и-няколко годишна русокоска Мете-Марит, някогашна сервитьорка, буйна купонджийка и майка на четиригодишно хлапе от предходна връзка с нарушител, цялата страна замръзва в поза “О, смут, това е краят на монархията! ” Скромното население на Норвегия от някакви си четири и половина милиона души са в шок от избора на булка на престолонаследника Хокон.

Няма по какъв начин да не имат вяра на таблоидите, които са съумели да изровят притеснителни обстоятелства от предишното на бъдещата младоженка. Търсейки аналогии с английското кралско семейство, формалните коментатори на норвежкото кралско семейство я разказват като “по-скоро Фърджи, отколото Даяна. ” С други думи – по-скоро неуправляема лудетина, в сравнение с смирена “скрита лимонка ”.

И въобще не бъркат.

Мете-Марит Тиесем Хойби е родена на 19 август 1973 година в южния норвежки град Кристиансанд в фамилията на публицист и някогашна банкова служителка, които по-късно се развеждат, с цел да основат нови фамилии. Нездравата фамилна конюнктура я кара да мечтае от десетгодишна да се махне не просто от провинциалния град, а въобще от Норвегия. Такава опция й се отваря, когато се включва се в стратегия за продан на възпитаници с Австралия. Престоят й в далечната страна обаче вместо да излекува гнева й, го ускорява още повече и тя се връща в родината по-сърдита на света отвсякога. Бори с тъгата и болката с типичните за младежите непокорен средства – обръсва си главата и излиза с по-големи, “лоши ” момчета, в компанията на които купонясва, пие и пуши марихуана.

Успява да избута някак гимназията, което й лишава две години повече от съучениците й. Докато върви на кандидатстудентски курсове в университета в Агдер, припечелва по някоя крона като сервитьорка в един ресторант в столицата. Един ден се среща с 15 години по-възрастния от нея Джон Огнби. Влюбват се, сгодяват се и Мете-Марит даже стартира да си избира булчинска рокля, когато нещата внезапно вземат непредвиден завой не за положително – Джон демонстрира неприятни черти от характера си, за които тя не е подозирала и от които я побиват тръпки на смут. Мете към този момент не се усеща добре в тая връзка и я приключва. Джон обаче не е склонен с сходен процес на събитията и стартира да я тормози по телефона. Когато обаче устните закани минават в действителни такива с нож, е задържан.

 OSLO, NORWAY- MARCH 09: Crown Princess Mette Marit of Norway attends the 2023 Mental Health Conference on March 9, 2023 in Gardermoen, Norway. (Photo by Rune Hellestad/Getty Images)

Разтуреният годеж обаче не я стопира момичето да купонясва. Ето какво споделя близкият й другар Ларс в документалния филм на норвежката телевизия TV2 “Една съвременна Пепеляшка ”: “Танцувахме като луди. Нямахме спирка. Преминахме всички вероятни граници. 90 % от присъстващите на тези домашни купони се друсаха и ние не правехме изключение. ” Какво друго е ставало на тези празненства, Ларс не споделя, само че се подразбира, тъй като през 1996 година Мете-Марит се оказва бременна. Бащата, Мортен Борг, е следващото неприятно момче в живота й – той е остарял познайник на полицията и има неоправдателни присъди за владеене на кокаин, шофиране в пияно положение и нападателно държание.

На 13 януари 1997 година 23-годишната Мете ражда сина си Мариус Борг Хойби в болница в Осло. Това е моментът, който ще преобърне живота й на 180 градуса. Осъзнавайки голямата отговорност на майка, която се е стоварила на раменете й, тя взема решение, че е извънредно време да си седне на задника, да престане с купоните и да се отдаде напълно на детето.

Пътищата на Мете-Марит и първородния наследник на крал Харалд V и кралица Соня се пресичат за първи път през 1996 година по време на градинско празненство в границите на музикалния  фестивал Quart в Кристиансанд. Тогава обаче нищо не се случва – те са просто познати  на общ прочут.

Три години по-късно ориста ги среща още веднъж. Пак на същия фестивал. Този път обаче заварката става и единствено след няколко дни Мете ще звънне на баща си Пер, с цел да му заяви разгорещено, че одеве се е прибрала у дома в едно такси с престолонаследника на Норвегия.

Много бързо връзката сред тази необикновена двойка еволюира в обич, която двамата вземат решение да заявят публично през септември 2000-а година Заживяват дружно, а два месеца по-късно афишират и годежа си пред нацията. Всъщност Мете-Марит не припада от екстаз, когато Хокон й предлага годежен пръстен, тъй като й е ясно, че ще си има доста неприятности поради монархическия му статут. От друга страна обаче толкоз го обича, че просто няма по какъв начин да каже “не ” и на него, и на сърцето си. Изборът й не е елементарен, само че се успокоява с мисълта, че норвежкият народ ще прояви отзивчивост и ще се опита да я одобри каквато е, а не каквато медиите ще я изкарат, че е била в недалечното си минало.

Което те не закъсняват да създадат.

27-годишният Хокон би могъл да си спести кофата с критицизъм и всенародно неодобрение, която в следствие се излива върху главато му, в случай че обществено не беше излъгал, че няма нищо тревожно в предишното на неговата годеница. Но тъй като жълтата преса е потаен състезател, не взима думите на принца за чиста монета и безскруполно стартира да рови в предишното на самотната майка от Кристиансанд. И любопитните обстоятелства стартират да изскачат един след различен като гъби след дъжд. Младата двойка безусловно е унищожена от бруталния метод, по който таблоидите развяват кирливите ризи на бъдещата младоженка по първите си страници. Като позорен коз против нея употребяват даже обстоятелството, че татко й се е оженил наново за стриптизьорка!

Няма по какъв начин голямото медийно внимание, подмолните опити за оклеветяване престижа на Мете, както и неодобрението на монархическите жители да не се отразяват върху връзката на влюбените. Колкото и необичайно да звучи, единствения си покровител, който Мете-Марит има в неравната борба с медиите и обществото, намира в лицето на бъдещия си тъст, крал Харолд. Това обаче не учудва тези, които са осведомени с неговата персонална история. Защото Харолд също е трябвало да се пребори с недоверието и неодобрението на татко си, крал Олаф, с цел да получи благословията му да се ожени за Соня – момиче от елементарен генезис, в което се влюбва още в ученическите си години.

Двамата са на косъм от скъсването – интервал, който Мете си спомня като изключително тежък. “Бродех с часове из улиците на Осло и размишлявах. Какво ще е добре за сина ми и за мен? Какво трябваше да направя? Какво чакаха другите от мен да направя?… ” Напрежението се нагнетява още повече от спекулациите по отношение на бъдещия статус на Маркус? Ще има ли той правото да наследи трона или ще бъде единствено “наполовина ” принц? 

Нещата си идват на мястото в деня, в който Хокон би трябвало да замине за Ню Йорк. Предната нощ Мете му е написала дълго писмо, което моли да му доставят на борда на самолета дружно с пликче гумени мечета.

 LONDON, ENGLAND – MARCH 01: Crown Princess Mette-Marit and Crown Prince Haakon speak at the ‘Norway Night networking reception’ at Lindley Hall on March 01, 2023 in London, England. The visit aims to promote an increased business sector with a focus on green industrial transition, innovation and energy – alongside a promotion of Norwegian literature and music. (Photo by Stuart C. Wilson/Getty Images)

Никой не знае какво тъкмо се е случило, само че, за Бога, кой не би обикнал за цялостен живот жена, която го изпраща с любовно писмо и гумени мечета за из път!…

Няколко седмици преди сватбата на 25 август 2001 година Мете-Марит взема решение да даде конференция в отговор на задушаващото я национално отрицание.

“Проявих младежкия си протест в по-голяма степен в сравнение с множеството хора. Дори и да желая, няма по какъв начин да трансформира решенията, които тогавашната Мете-Марит взимаше. Ще се  възползвам от опцията обаче, с цел да кажа, че жигосвам опиатите. ”

Думите й, произнесени с неподправена откровеност, очевидно са съумели да разнежен сърцата на консервативните норвежци, тъй като още на идващия ден в няколко вестника се появяват позитивни мнения за бъдещата принцеса. Така де, възкликва отколешната й другарка Ан-Кристине Ронинген пред сп. People, те да не чакаха, че принцът ще си откри някоя 27-годишна девственица за брачна половинка!

Каквато булката – такава и сватбата. А точно – неконвенционална. Като за начало Хокон нарушава вековната традиция и вместо пред олтара, изчаква булката си пред катедралата, с цел да могат дружно да изминат пътя до там. Мете-Марит също излиза със личен трик като взема решение да размени класическия булченския букет с дълга гирлянда, направена от свежи церопегия, орхидеи и рози. Роклята от тежка коприна е с извънредно семпла кройка и шестметрово покривало, а на главата й свети антична тиара, украсена с диамантни маргаритки – подарък от сватовете. Самата гала е не по-малко ексцентрична – на нея свири световноизвестният джаз-изпълнител Ян Гарбарек, а свои стихове четат сестрата на Хокон, Мерта-Луисе, и шведската принцеса Виктория. С трогателната си тирада към младоженците свещеник Гунар Столсет докарва булката до сълзи: “Не сте избрали, споделя той, най-лекия път. Любовта обаче спечелва. ”

На четиригодишния Мариус се пада частта да носи пръстените, а след края на церемонията и той маха с ръчичка от балкона на кралския замък на събралото се в подножието му голям брой, пристигнало да поздрави младоженците.

Сватбата на Хокон и Мете-Марит е първата огромна кралска такава за третото хилядолетие след Христа.

Въпреки неприятните прогнози Мете-Марит не я сполетява ориста на други многстрадални  кралски снахи като принцеса Даяна, Сара Фъргюсън и вървежната сега Мегъл Маркъл. Нейният преход от живота на нормално момиче от провинцията към този на кралска персона става доста по-гладко и без разтърсвания. Само година след сватбата социологическите изследвания сочат, че едвам един от всеки 10 норвежци не я утвърждават.

Принцесата по този начин и не приключва висше обучение, само че това е без значение поради пространната социално-ангажирана активност, която развива в следствие и с която си печели възхитата и уважението освен на своите сънародници, само че и на функционерите зад граница. Един чифт очи обаче в никакъв случай не са се откъсвали да гледат с обич красивото й лице – тези на брачна половинка й. За нея той споделя: “Емпатията е нейният гений. Тя просто знае по какъв начин да поддържа връзка с хората. Затова и когато децата имат проблеми, отиват първо при нея. ”

А децата са принцеса Ингрид Александра (р. 2004) и принц Свере Магнус (р.2005).

Що се отнася до сина на Мете-Марит, Мариус, през днешния ден той е един от най-желаните ергени в страната. От януари месец обаче стройният 26-годишен блондин е видян в компанията на известната инфлуенсърка и реалити звезда Нора Хаукланд, за която настойчиво се приказва, че е най-сериозното му гадже до момента. Дали Нора ще стане първата снаха в фамилията на Хокон и Мете-Марит следва да забележим.

През 2018 година Мете-Марит е диагностицирана с идиопатична пулмонарна фиброза – рядко генетично белодробно заболяване, смъртността при което е 100 %, в случай че на пациента не се трансплантира орган. Заради влошеното  си здравословно положение на принцесата от лятото на предходната година на принцесата й се наложи да понижи фрапантно темпото си на работа и да отсрочи доста задължения.

По случай 50-годишния празник на Мете-Марит и Хокон това лято (двамата са родени единствено с един месец разлика един от друг) се възнамерява да се снима телевизионна документална поредност, която ще наблюдава пътуванията на двойката из страната и срещите им с представители на разнообразни публични групи.

Ами това е. Вярвате или не вярвате в приказките за Пепеляшки, станали принцеси, ето, че те в действителност съществуват. Не като еднорозите, гоблините и сладкишите без калории…

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР