Кафето не трябва да се пие преди 9 ч. сутринта,

...
Кафето не трябва да се пие преди 9 ч. сутринта,
Коментари Харесай

Ето защо трябва да спрете кафето преди 9 часа сутринта

Кафето не би трябвало да се пие преди 9 ч. сутринта, разкрива неврологът от Университета по здравни науки, Стивън Милър.
Това се изяснява с обстоятелството, че сред 8 и 9 часа сутринта равнището на кортизол в кръвта е много високо.
Кортизолът е хормонът на напрежението, който подтиква работата на организма във фаза на пробуждане и го разбужда. Стивън Милър предлага утринното кафе да се изпие най-малко 90 минути след събуждането. Взема се поради, че той поучава събуждането да става към 8 ча, написа Арткухня.

“Кафето заран е най-добре да се пие сред 9:30 и 11:30 часа сутринта, когато равнището на кортизол в кръвта е ниско ”, споделя ученият. Той изяснява, че тялото може тогава по-лесно да обработва стимулиращия кофеин и акцентира различен факт, който малко хора знаят, т.е. този, който вкарва кафе в тялото, до момента в който естественият хормон кортизол към момента работи, може да развие устойчивост към кофеина.
Кафето понижава производството на кортизол и снижава силата. В резултат на това тялото не работи вярно, тъй че изисква още кофеин. Ако станете рано заран преди 8 часа, равнището на кортизол се покачва по-рано. Ако станем по-късно, равнището на кортизол се усилва по-късно.
Всеки е склонен, че кафето не би трябвало да се пие късно вечерта, тъй като може да наруши съня до шест часа след консумация, макар че пикът на интензивността му е към половин час след изпиването.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР