Кафето е сутрешна напитка за мнозина, докато други избират да

...
Кафето е сутрешна напитка за мнозина, докато други избират да
Коментари Харесай

Три алтернативи на кафето, с които да се събудим

Кафето е утринна напитка за мнозина, до момента в който други избират да не го пият по редица аргументи.

При някои високите равнища на кофеин – 95 mg на хранене – могат да причинят раздразнителност и тревога. При други - лошо храносмилане и главоболие. Мнозина просто въобще не се интересуват от горчивия усет.
 Окончателно: 6 година затвор за кметицата на „ Младост “ 10 ноем 2022 | Окончателно и без право на подмяна Върховният касационен съд реши някогашната кметица на „ Младост “ Десислава...
Ето какво можете да опитате:

Кафе от цикория

Подобно на кафе на зърна, коренът от цикория може да бъде изпечен, надробен и сварен във вкусна топла напитка. Вкусът е доста сходен на кафето, само че без кофеин.

Освен това е богат източник на инулин. Тези разтворими фибри могат да оказват помощ на храносмилането и да поддържат здрави вътрешности, като предизвикват растежа на потребни бактерии - изключително бифидобактерии и лактобацили.

Той може и да подтиква жлъчния мехур да създава повече жлъчка, която може да бъде потребна за смилането на мазнини. Коренът от цикория може да се откри авансово надробен и изпечен, тъй че е елементарен за подготвяне. Просто го сварете като нормално кафе - във филтър за кафе, френска преса или еспресо машина.



Използвайте 2 супени лъжици мелене на всеки 6 унции (180 ml) вода или коригирайте това съответствие съгласно вашите желания.

Имайте поради, че коренът от цикория може да аргументи храносмилателни признаци при някои хора. Въпреки че инулинът е превъзходен за вашето здраве, той може да има странични резултати като отичане на корема и газове. Освен това би трябвало да избягвате корена на цикория, в случай че сте бременна или кърмите, защото липсват проучвания за неговата сигурност при тези условия.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР