Кафето е натурален продукт. В него преобладават органични вещества. Но

...
Кафето е натурален продукт. В него преобладават органични вещества. Но
Коментари Харесай

Съставката, която преражда стайните растения

Кафето е естествен артикул. В него доминират органични субстанции. Но техният състав наложително включва азот и фосфор. Тези детайли, наречени макроелементи, са нужни за виталната активност на живите организми и растенията, в това число. Благодарение на азота, издънките се образуват интензивно, листата получават богат зелен цвят, което демонстрира задоволително количество хлорофил.

Той дава отговор за потреблението на слънчевата сила, въздушното хранене на растението. Фосфорът има удобен резултат върху подземните елементи на растението: кореновата система, луковиците, коренищата, грудките. Растенията, които не изпитват потребност от фосфорни съединения, образуват доста пъпки, цъфтят обилно и охолно. Такива растения имат задоволително сила, с цел да образуват семена и плодове и да им разрешат да узреят.

Растенията са уязвими същества. Те имат мъчно време в студения сезон - замръзват. Калият ще усили устойчивостта на мраз и заледяване, ще им помогне да презимуват и ще зарадва притежателите с положително положение след зимуване. В допълнение, този вълшебен детайл покачва имунитета.

Намирайки се наоколо, калцият чисто съседски поддържа калия в положителните му планове. Без него развиването на листата и корените се забавя и тяхното хранене се утежнява.

Този лист от детайли ви разрешава да разглеждате утайката от кафе като комплициран тор. Но също по този начин съдържа тип гориво за електроцентрали - въглехидрати, микроелементи (Fe, Mg, Cu и други). Някои витамини, нужни за растенията, към момента участват в пулпата, която остава след варенето.

Обичайно е кафето да се цени освен за усета, само че и за аромата. Създаден е от композиция от повече от 800 субстанции. Ако този мирис очарова и примамва феновете на кафето, той плаши доста вредители по растенията. В допълнение, измежду такова многообразие от субстанции ще има няколко отровни. Утайката от кафе е две в едно: по едно и също време средство за битка с вредителите и относително на ниска цена тор.

Киселинност в утайката от кафе

Тази напитка в действителност съдържа доста органични киселини, те й придават киселинност. Лесно се дефинира даже на усет. Но, имайки добра разтворимост, тези субстанции изцяло напущат зърното по време на приготвянето на напитката.

Кафето става кисело, а останалата наслойка от кафе не съдържа киселинни съединения. Тоест остатъкът, употребен като тор, има изцяло неутрално pH 7. Значителен брой растения се нуждаят от кисела почва. Утайката от кафе са използвани освен върху алкални почви. Използване на наслойка от кафе за стайни цветя:

Ето какви са изгодите

Трансплантация на растения и наслойка от кафе Трансплантацията е стрес за растението. Първото нещо, на което би трябвало да обърнете внимание, е подготовката на почвата. Тук е потребна утайката от кафе. Добавена в малко количество към почвата, тя ще направи субстрата по-рохкав и дишащ. Кореновата система на растенията в такава почва е добре аерирана, получава задоволително количество О2 и заобикаля стагнацията на водата.

Използвайки утайката от кафе за поливане на растенията, можете да прогоните появилите се вредители. Излишната наслойка от кафе може да се изсуши и да се ресурси като нов и скъп тор. Торта се употребява при развъждането освен на цветя, само че и на зеленчукови култури. Добър резултат се следи при хранене с моркови.

Лехите се третират с наслойка от кафе, с цел да се усъвършенства усетът и да се форсира узряването на кореноплодите. Какви растения могат да се хранят с наслойка от кафе? Първо, с утайката можете да подобрите положението на почвата, да коригирате нейния състав. Ако преследвате тази цел, би трябвало да смесите пясък и наслойка и да разклатите получената примес в почвата на мястото допустимо най-близо до растенията. Ако би трябвало да се отървете от вредители, продължете по следния метод.

Сухата наслойка се заравя в земята на дребна дълбочина, а суспензия от наслойка от кафе се употребява за отнасяне на самите растения. В розовите градини водният разтвор на наслойка ще защищити храстите от нахлуването на охлюви и мравки, а появилият се необикновен мирис на кафе ще отблъсне летящите вредители от пъпките, осведоми actualno.com
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР