Кафето е готово и пита вие вече приготвихте ли този

...
Кафето е готово и пита вие вече приготвихте ли този
Коментари Харесай

Нежен сладкиш с кокосови топки

Кафето е готово и пита вие към този момент приготвихте ли този гальовен сладкиш с кокосови топки

Необходими Продукти

за тестото


● маргарин - 200 г
● кисело мляко - 150 г
● яйца - 3 бр. + 1 белтък
● захар - 1 ч.ч.
● бакпулвер - 2 бр.
● брашно - 2 ч.ч.
● прясно мляко - 3 с.л.
● какао - 2 с.л.

кокосови топки


● извара - 200 г фина
● кокосови стърготини - 50 г
● жълтъци - 1 бр.

крем


● прясно мляко - 1 ч.ч.
● захар - 0. 5 ч.ч.
● брашно - 1 с.л.
● масло - кубче колкото 1 с.л.

Начин на подготвяне

Започнете с кокосовите топки, като в купа смесете изварата, жълтъка и кокосовите стърготини, разбъркайте доста добре на тесто, от което оформете 20 топчета по-малки от огромен орех. Подредете топчетата в тава на разстояние и ги поставете във фризер за 30 минути – не повече.

През това време, разбийте маргарина (трябва да е доста мек) със захарта доста добре, прибавете яйцата и единия белтък – едно по едно при непрестанно бъркане.

Следва киселото мляко и авансово смесените чаши пресято брашно с бакпулвера, разбъркайте добре. Разделете сместа на две елементи и в едната прибавете прясното мляко и какаото, разбъркайте.

В правоъгълна тава, постлана с хартия за печене, разпределете първо бялата примес, след това кафявата. Накрая разпределете топчетата в редички на разстояние едно от друго, отмерено в тавата, поставете я в авансово нагрята на 200 градуса фурна и печете до подготвеност за към 40 минути.

През това време си пригответе крема, като разтворите в студеното прясно мляко брашното, прибавете захарта и поставете на слаб огън, варите до втвърдяване.

Накрая прибавете маслото и бъркате до цялостното му асимилиране от крема. Разпределете отмерено върху сладкиша крема и оставете да се охлади изцяло.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР