Кафето е една от любимите напитки на милиони хора по

...
Кафето е една от любимите напитки на милиони хора по
Коментари Харесай

Учени РАЗКРИХА коя е безопасната доза кафе

Кафето е една от обичаните питиета на милиони хора по целия свят. С нея обаче напълно не трябва да се прекалява, защото тя може да има и отрицателно въздействие върху цялостния ни организъм.

От дълго време насам се спори дали кофеинът е нездравословен за индивида и коя е безвредната доза кафе дневно.

Днес учени са безапелационни с отговора си и поучават да не прекаляваме с горчивата напитка, в случай че не желаеме да навредим на здравето си.

Никога не пийте повече от това количество кафе дневно  Ето това е ХРАНАТА, която разсънва по-добре от КАФЕТО Ето това е ХРАНАТА, която разсънва по-добре от КАФЕТО
Ако първото нещо, което вършиме всяка заран, щом отворите очи, е да изпиете чашата си с кафе, то тази публикация ще ви е същински потребна....

Три чаши дневно е безвредната доза кафе. Това количество кофеин е задоволително, с цел да подтиква човешкия организъм. Не е желателно обаче кафе да се пие преди сън, тъй като може да докара до безпокойствие и несдържаност.

Възможно е, в случай че човек прекали с кафето, да наруши дневния си режим. Според специалистите кофеиновата напитка наложително би трябвало да се употребява в компанията на чаша вода.

Ще споделим още нещо за кафето, към което е добре да се придържате. Още преди години стана ясно, че в случай че заместваме утринното си хранене с кафе, то бихме могли да предизвикаме здравословни проблеми, свързани с жлъчно – чернодробната система.

Хората, които страдат от високо кръвно налягане, също не е целесъобразно да пият кафе. Ако прекалят с кофеина, това може да докара до инсулт или инфаркт.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР