Кафе, захар и червено месо са сред заподозренитеСпоред психолози всяка

...
Кафе, захар и червено месо са сред заподозренитеСпоред психолози всяка
Коментари Харесай

Храни, които водят до депресия

Кафе, захар и алено месо са измежду обвинените
Според психолози всяка безвкусна и еднообразна храна внезапно снижава прочувствения декор. Има обаче и обичани артикули, които, вместо да издигнат настроението, могат да доведат до меланхолия. Това са кафе, захар и подсладители, алено месо.

Учени са забелязали, че хората, които пият 3-4 чаши кафе дневно или повече, нормално са предразположени към меланхолия. Те приписват този факт на пристрастяването към кофеина. Ако фенът на кафето е лишен от ежедневния си „ допинг “, той се усеща претрупан, трагичен и безхарактерен. За да не станете жертва на кафе-депресия, пийте не повече от една или две чаши кафе дневно и правете почивки в използването на тази напитка.

Много хора се обръщат към сладкото като разтуха, придобивайки с времето твърдоглав и неизпълним апетит за него. Въпреки това, медицински изследвания демонстрират, че непотребната захар усилва депресията и умората, тъй като сладкото също провокира пристрастяване. Тялото се приспособява да създава доста инсулин, с цел да употребява захарта, и отсъствието на „ сладка доза “ води до внезапен спад в настроението. Някои хранителни добавки също могат да доведат до меланхолия. Доказано е, че тя е по-честа измежду постоянните консуматори на подсладителя аспартам.

При месото обстановката е малко по-различна. Ако ядете говеждо, агнешко или свинско месо постоянно и в огромни количества, то няма време да се усвои изцяло. В същото време процесите на разложение стартират да доминират в дебелото черво. В резултат се образуват токсини. Абсорбирани в кръвта, те въздействат неподходящо на цялото тяло, преди всичко на действието на нервната система. Човек става по-раздразнителен, бързо се уморява и спи неприятно.

Доста постоянно тъгата и меланхолията са породени не от характерни храни, а от хранителни привички. Недостатъчната консумация на растителни масла и мазна морска риба води до меланхолия. Есенциалните мазнини са доста значими като конструктивен материал за нервната система и поддържане на устойчиво въодушевление. Депресията се среща и при хора с недостиг на магнезий, фолиева киселина и витамин В6. Той води до ниски равнища на серотонин в мозъка - вещество, значимо за положителното въодушевление.

С риск да се разболеят от меланхолия са и тези, които се стремят да отслабнат непременно. Безвкусната диета фрапантно понижава настроението и ни прави летаргични, провокирайки хронична отмалялост. Ето за какво е доста значимо менюто ви да се състои от артикули, които харесвате. Ако ненавиждате овесени ядки, не се подлагайте на диета, която включва тази зърнена храна. Тялото ви по този начин или другояче ще страда от апетит. На този декор един недолюбван артикул може да ви аргументи психическа контузия и даже да докара до нервозен срив.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР