Кадрови рокади във вътрешното министерство. Началници на около 10 областни

...
Кадрови рокади във вътрешното министерство. Началници на около 10 областни
Коментари Харесай

2 месеца вътрешният министър е наблюдавал директорите, преди да бъдат помолени да напуснат постовете си

Кадрови рокади във вътрешното министерство. Началници на към 10 регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи през днешния ден се срещнаха с вътрешния минисър. Част от тях са били поканени да изоставен сами постовете си.

Преди да вземе това решение министър Калин Стоянов два месеца е следил деликатно с кои от тях може да продължи да работи и с кои не.

През деня вътрешният министър Калин Стоянов е имал самостоятелни срещи с към 10 шефове на регионални дирекции в страната. На срещата с тях са обсъждани резултатите от работата им в подтекста на целите на вътрешното министерство. На част от тях вътрешният министър е предложил да изоставен постовете си и да бъдат преназначени на други постове в системата.
Засега от силовото ведомство не разясняват аргументите за препоръчаните промени.
По неофициална информация на bTV на среща с министъра са били шефовете на полицията в Ловеч, Плевен, Варна, Габрово, Враца, Смолян, Пазарджик, Търговище и Разград.

Заради убийството в Цалапица и последвалото напрежение беше отхвърлен шефът на полицията в Пловдив и преназначен към Звеното за подкрепяне на министъра на вътрешните работи.

„ Министърът на вътрешните работи има неговите пълномощия да сменя там, където е належащо началниците на регионалните дирекции. Нито се обсъждали къде ще бъдат тези смени. Не сме обсъждали имена. Това е в границите на неговите пълномощия. Просто си прави работата “, сподели министър-председателят Николай Денков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР