Кадри от снощните сблъсъци между полиция и протестиращи, които опровергават

...
Кадри от снощните сблъсъци между полиция и протестиращи, които опровергават
Коментари Харесай

Кадри с полицейско насилие наводниха социалните мрежи


Кадри от снощните конфликти сред полиция и протестиращи, които опровергават изказванието на Министерство на вътрешните работи, че е работило пасимво и в границите на закона, изпълниха обществените мрежи. Според доста от присъствалите на площада, бити са брутално доста младежи, пристигнали да стачкуват спокойно. От полицията споделят, че са употребявали мощ само против провокатори, ултраси и познати към този момент на Министерство на вътрешните работи футболни хулигани.

От „ Правосъдие за всеки “ разгласява в профила си във Facebook голям брой фотоси и видеа, на които се виждат проснати на земята хора, ритани в главите. На един от фрагментите ясно се вижда служители на реда с бокс на ръката, на друга фотография юноша от митинг е с кървяща глава от ударите на униформени.

Един от потърпевшите е журналистът Димитър Кенаров, който разгласява в западни издания, измежду които " Ню Йорк таймс ", " Форин полис ", " Интернешънъл Хералд Трибюн ". Той е бил арестуван през нощта, до момента в който е отразявал митинга и твърди, че по отношение на него е било упражнено принуждение.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР