кадри Нова твЗа четирите Великденски почивни дни тази година българинът

...
кадри Нова твЗа четирите Великденски почивни дни тази година българинът
Коментари Харесай

Тази година 69% от празничния бюджет за Великден отива само за храни и напитки

кадри Нова тв

За четирите Великденски почивни дни тази година българинът приблизително ще похарчи до 400 лв.. Това включва и празничната софра, и пътуванията. В болшинстовото от случаите обаче разноските няма да надвишават 200 лв., осведоми Нова тв. 



Проучване сочи, че близо 69% от празничния бюджет тази година ще отиде само за храни и питиета. 23,5% от средствата ще отидат за украса, а едвам 12,5% за нови облекла и обувки. 

66 на 100 от хората ще похарчат до 200 лв. и ще честват вкъщи със фамилията и приятелите. Едва 14 на 100 ще отидат на посетители при родственици. 17% от запитаните ще си останат вкъщи сами, а 3 % ще отидат на ресторант.

 Миналата година българите са похарчили към 148 млн. лева по Великден. Ако се резервира същият ритъм на ползване, то поради инфлацията тази сметка ще стане по-висока. Ако пък бюджетът се резервира същия, хората ще би трябвало да търпят ограничения. 

Със сигурност, в случай че тази година си купим същите неща като предходната година за празничната софра, в този момент ще дадем 30% повече, настояват специалисти.

Успоредно с празниците, идват и месечните битови сметки, които също са по-скъпи, само че би трябвало да се платят. Най-сериозно страдат хората с ниски приходи, разясняват още експерти. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР