кадри Нова твКартел трудно се доказва. Преди години КЗК беше

...
кадри Нова твКартел трудно се доказва. Преди години КЗК беше
Коментари Харесай

Георги Ангелов: Ако някой отвътре не изпее, ако не ги натопи другите, трудно се доказва картел

кадри Нова тв

Картел мъчно се потвърждава. Преди години Комисия за защита на конкуренцията беше на ръба да накаже петролните компании за картел, само че най-после не съумя да го потвърди. Защото нормално, с цел да го докажеш, някой от вътрешната страна би трябвало да изпее.

Това разяснява пред Нова тв Георги Ангелов, старши икономист, " Отворено общество ".



Първият, който изпее и даде доказателства на комисията, е освободен от санкция напълно за присъединяване в картел, уточни той.

За мен при олиото ми се коства, че има нещо проблематично. Там апропо Комисия за защита на конкуренцията проверява, само че към момента няма резултат, тъй че може би в случай че нещо почне да излиза, то ще е в олиото, тъй като доста време е минало. Данните са събрани и в този момент се проучват. Знаем, че там има огромен състезател и е допустимо да има неприятна процедура. Знаем по какъв начин станаха нещата - някой пуусна слух, че свършва олиото, хората се уплашиха, настъпи суматоха и така нататък Това, в случай че е направено преднамерено посредством примерно тролове във фейсбук, може би има документална среда, може да се откри, разяснява той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР