Кадри: Нова твФотографът Олег Петров си спомня трагедията в Хитрино

...
Кадри: Нова твФотографът Олег Петров си спомня трагедията в Хитрино
Коментари Харесай

Фоготраф разказа за трагедията в Хитрино преди две години. Вижте как изглежда днес селото

Кадри: Нова тв

Фотографът Олег Петров си спомня нещастието в Хитрино преди две години. Той приказва за видяното и сниманото тогава и в този момент в студиото на " Здравей, България ":

" В петък обикалях да фотографирам и видях нова издигната къща, която в деня на гърмежа беше изравнена със земята, приличаше на кратер. От нея излезе една жена и й споделих: " Ей какъв брой е хубаво, че са възстановили къщата, имате нов дом ", а тя ми отвърна: " да, само че не може да възстановят мъжа ми и сина ми ". Почувствах се доста жалко, извиних й се, показах състрадание. 



Дълги години съм снимал военни дейности, чувството е същото. Всичко беше срутено. Експлозията беше разрушила първия ред къщи. Първия ден, в който снимах не изпитвах никакъв боязън, само че на втория ден, когато влязахме на гарата нямаше никой, безусловно празно беше, нямахме информация какво се случва. Чудехме се да не се чака втори гърмеж. Тогава пристигнаха пожарникари и ни изгониха. Сега материално всичко е възобновено. Къщите са хубави и огромни, само че някои празни ". 





 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР