Кадри: БТВТази вечер бе последното издание на Стани богат“ за

...
Кадри: БТВТази вечер бе последното издание на Стани богат“ за
Коментари Харесай

Билалов зададе рекорден брой въпроси в последния „Стани богат“

Кадри: БТВ

Тази вечер бе последното издание на „ Стани богат “ за този сезон. Екипът на предаването за познания излиза в подобаващ отпуск, а водещия Михаил Билалов анонсира скорошно завръщане в ефира, само че не уточни дата.



Общо трима участници минаха през стола на благосъстоянието довечера, а представянето им не може да се подреди измежду мощните за сезона. Затова и се получи самобитен връх по брой заложени въпроси за година – общо 25 в границите на единствено един епизод.



Първи стартира Венелин Стоянов, който е преводач и участник в маратони.



Той мина без проблем през първите пет въпроса, а шестият бе „ В коя от двойките имената имат едно и също значение? “ – Иван и Петър, Теодор и Божидар, Стефан и Кирил или Симеон и Невен. Венелин незабавно избра вярно отговор С.


След това той изненадващо заключи 1500 лв. като втора сигурна сума, а питането за нея бе:

„ В коя страна се намира пустинята Мохаве? “ – Съединени американски щати, Алжир, Саудитска Арабия или Либия. Преводачът отстрани Алжир и Либия, а по-късно и Саудитска Арабия, с цел да заложи на Съединени американски щати, което го прати напред в играта.



Последва въпрос за 2000 лв.: „ Специална банка за кого се открива през 2009 година в свещения иракски град Наджаф? “, а вариантите, които Билалов, му даде, бяха Домашни любимци, Жени, Християни и Незрящи хора.



Стоянов изиска „ 50:50 “, защото не можа да се ориентира към съответен отговор, а откакто останаха Жени и Християни, той се спря на Християни, само че това се оказа неверен отговор и си потегли с 1500 лв..



Следващият участник в играта за познания бе артистът Огнян Дочев.



След гарантирането на първа сигурна сума от 500 лв. той отговори вярно с „ Порода котки “, на въпроса „ Какво са Ла Перм и Рагдол? “.



„ В коя днешна страна е родена Майка Тереза? “, бе идващото запитване, а разновидностите – Италия, Северна Македония, Индия и Бразилия. Актьорът незабавно отстрани Северна Македония и Бразилия, само че защото не бе сигурен, реши да се обади на другар – Минчо Спасов от Пловдив, който е юрист.



Жокерът му сподели Северна Македония, което изненада участника, само че той го послуша и това бе правилен отговор.



След това заключи 2000 лв. като втора сигурна сума, а въпросът за нея бе: „ Коя дисциплинираност не е част от преподавания през Средновековието тривиум? “ – Математика, Граматика, Логика или Реторика.



Тук Огнян изиска жокер „ 50:50 “, който остави на монитора Математика и Граматика, той избра Математика и по този начин продължи напред в играта.



Питането за 3000 лв. бе „ Първият самостоятелен златен олимпийски орден на коя страна е извоюван от състезател, който е роден в България? “ – Турция, Израел, Хърватия или Гърция.



Дочев реши, че е щангистът Наим Сюлейманоглу, който подвига за Турция, само че това бе неверен отговор, а правилен се оказа различен играч по повдигане на тежести – Николай Пешалов, защитавал знамето на Хърватия.



Последна за този сезон в стола на благосъстоянието седна Моника Ханинг-Атанасова, която е специалист по връзки. Любопитното е, че неин жокер от публиката бе Атанас Атанасов – многократният първенец в „ Последният печели “, който направи страхотна игра и в „ Стани богат “, а също така е жокер най-малко за трети път. Билалов даже се пошегува с него, че би трябвало да го назначи за щатен жокер в студиото.



След лесните първи пет въпроса, тя трябваше да дава отговор на „ Кой химичен детайл се съдържа в най-голямо количество в морската вода? “ – Хлор, Натрий, Магнезий или Калций.



Тук участничката изключи хлор и се ориентира към натрий, само че изиска жокер „ 50:50 “, който остави хлор и калций в играта.



За това Моника повика Атанас, който призна, че е много комплициран, само че я посъветва да избере хлор, което се оказа вярно.

След като профука два жокера още на шести въпрос дамата реши да заключи 1500 лв. като втора сигурна сума и съумя да си я подсигурява с верен отговор на въпроса „ Коя от звездите не е родена в Канада? “. Тя вярно уточни Нина Добрев в конкуренцията на Селин Дион, Памела Андерсън и Рейчъл Макадамс.



Въпросът за 2000 лв. бе „ Кой български министър председател не е бил ръководител на БЧК? “ – Митрополит Климент, Стефан Стамболов, Иван Гешов или Стоян Данев. Участничката звънна на Георги Радулов от Пловдив, който не съумя да й помогне. За това тя се спря на Митрополит Климент, само че правилният отговор бе Стефан Стамболов и по този начин си потегли с 1500 лв., а общо за през днешния ден Билалов раздаде 5000.



В края на епизода той се раздели със феновете: „ Дами и господа, за мен беше наслаждение да бъда водещ на най-хубавото шоу за познания през днешния ден и въобще този сезон. Очаквайте ни напълно скоро с огромни изненади и играчи, които ще ни объркан с прозорливост! “

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР