Кадри: БТВИнтересна игра в Стани богат направи професорът по медии

...
Кадри: БТВИнтересна игра в Стани богат направи професорът по медии
Коментари Харесай

Интуицията доведе професор до верни отговори за големи суми в Стани богат

Кадри: БТВ

Интересна игра в " Стани богат " направи професорът по медии и връзки в УНСС Петко Тодоров. Той стартира страхливо и несигурно, само че след това набра скорост и стигна до въпросите за съществени суми. 



След като отговори на питанията за първа сигурна сума от 500 лв., последва шести въпрос: " Кое летище не е московско? " - Шереметиево, Домодедово, Пулково или Внуково. Оказа се, че той е кацал в Москва на всички без Пулково и уточни точно него, като Михаил Билалов му сподели, че то е в Санкт Петербург.

Следващият въпрос обаче го затрудни и се наложи да употребява два жокера. Питането бе: " Какъв по специалност е Суини Тод - изверг от известната лондонска градска легенда от XVIII в.? " - Коминочистач, Бръснар, Търговец или Банкер. Тук професорът изиска " 50:50 ", като на екрана останаха първите два разновидността. Той намерения, че може би е бръснач, само че Билалов го попита за какво пък да не е коминочистач. Затова Тодоров се обади на другар - Калоян Воденичарски от София, който го насочи към верния отговор - бръснар. 



След това участникът заключи 2000 лв. като втора сигурна сума. " Според легендата кое животно е било хранено с месото на наказаните на гибел? ", бе въпросът, а вариантите, всред които можеше да избира, бяха Цербер, Буцефал, Пегас и Йо. Тук Петко Тодоров повика сина си доцент Тодор Тодоров, който му бе жокер от публиката. Двамата се сплотиха към Буцефал и това се оказа верен отговор.



Оттук нататък участникът нямаше жокери, само че сподели както познания, по този начин и добра вътрешен глас. " С какво достижение остава в историята на международните шампионати по футбол Роберт Просинечки? ", го попита Михаил Билалов, давайки му следните разновидности - Най-бърз гол, Голове за две страни, Най-бърз червен картон и Най-много автоголове. Професорът изрично избра головете за две страни и по този начин продължи напред.

Въпросът за 5000 лв. бе " Кой музикант се подлага на критика в текста на фамозната ария на Линард Скинард " Sweet Home Alabama "? " - Елвис Пресли, Джон Ленън, Нийл Йънг или Майкъл Джексън. Тук той се довери на интуицията си, уточни Нийл Йънг и бе весел от водещия.

 

Така професорът стигна до 11-и въпрос за 10 000 лв.: " Микромегас " е новела, в която извънземни от Сириус и Сатурн посещават и беседват с философи. Кой е нейният създател? " - Айзък Азимов, Волтер, Дени Дидро или Жул Верн.

Участникът сподели, че не е Жул Верн, защото е чел множеството от книгите му. Все отново не пожела да рискува и с усмивка на уста изиска жокер " Да си отида у дома ", защото " Отказвам се " било неприлично. Така той завърши присъединяване си с 5000 лв.. Извън играта уточни Волтер, а синът му, който бил обожател на фантастиката, също бе помолен да отговори. Доц. Тодор Тодоров се спря на Айзък Азимов. " Интуицията на възрастта печели - правилен отговор Волтер ", сподели Билалов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР