Кадри: БНТПо-голямата част от вчерашния разговор между президентите на Русия

...
Кадри: БНТПо-голямата част от вчерашния разговор между президентите на Русия
Коментари Харесай

Кремъл обяви: Разговорът между президентите на Русия и САЩ беше откровен и делови

Кадри: Българска национална телевизия

По-голямата част от вчерашния диалог сред президентите на Русия и на Съединените щати Владимир Путин и Джо Байдън е бил отдаден на украинската рецесия и на неналичието на прогрес при осъществяването на Минските съглашения. Това оповестиха от пресслужбата на Кремъл, като оцениха диалога като " прям и настоятелен ".

В оповестено на уеб страницата на Кремъл известие се показва, че президентът на Русия с съответни образци е илюстрирал " деструктивната линия на Киев, ориентирана към цялостен ремонт на Минските съглашения и договореностите, реализирани в нормандския формат ". Той е изразил угриженост от, по думите му, провокативните дейности на Киев срещу Донбас.

От своя страна Джо Байдън е подчертал върху опасността от напредването на съветски войски наоколо до украинските граници и е изброил санкционните ограничения, които Съединените щати и техните съдружници са подготвени да приложат при по-нататъшна ескалация. В отговор Владимир Путин е подчертал, че НАТО подхваща рискови опити за асимилиране на украинската територия и усилва военния си капацитет наоколо до границите на Русия. Затова съветският президент е изискал юридически гаранции, изключващи разширение на НАТО на изток и разполагане на ударни оръжейни системи в граничещите с Русия страни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР