Кадри: БНТМоят дом е сринат до земята. Котката ми е

...
Кадри: БНТМоят дом е сринат до земята. Котката ми е
Коментари Харесай

Мъж от Трилистник през сълзи: Домът ми е сринат до основи

Кадри: Българска национална телевизия

" Моят дом е срутен до земята. Котката ми е на покрива на комшиите. Почвам отначало ", сподели през сълзи мъж от Трилистник.

Той е прекарал нощта при другари. Домът му не е застрахован.

" Не знаем по какъв начин ще се оправим. Започваме от нулата ", споделят през сълзи жителите на Трилистник.





Трети ден след бедствието в селото, водата последователно се оттича. Щетите обаче са големи и хората се опасяват по какъв начин ще изкарат зимата. 500 души са евакуирани, 120 къщи са под вода. Питейна вода в селото сега има. Ток обаче - не, оповестява Българска национална телевизия.

Кметът на селото съобщи пред медията, че жителите на селото към този момент се завръщат. В Трилистник има една паднала къща, а друга не може да се населява. Във всички 120 къщи обаче долните етажи са наводнени.

Хората споделят, че са унищожени всички мебели, кухненско обзавеждане, пелети, купени за зимата. Долните им етажи са обезобразени, а те нямат средства за главен ремонт.

" Не знаем по какъв начин ще се оправим. Започваме от нулата ", споделят през сълзи жителите на Трилистник.

Поминъкът на производителите също е под вода. Тонове земеделска продукция са унищожени - 500 тона слънчоглед и 200-300 тона пшеница.

Никола Кранолски от " Напоителни системи - Пловдив " сподели, че дигата, която е скъсана, в действителност е слаб сектор,с построена промяна над 50-60 години и явно е амортизирана. Основната причина обаче остава екстремалният размер на падналия дъжд. Кранолски предвижда, че скъсаната дига е по-добрият вид, тъй като, в случай че реката е била преляля при Трилистник, е щяла да залее цялото село.

" Дори се е получило известно облекчение, можело е да бъде по-страшно ", сподели той.

Възстановяването на дигата е почнало. То ще трае най-малко седмица.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР