Кадифен джаз се носи край ушите ви, вие сте в

...
Кадифен джаз се носи край ушите ви, вие сте в
Коментари Харесай

Ново място в София: Да се потопиш в света на Великият Гетсби

Кадифен джаз се носи край ушите ви, вие сте в къса рокля с ресни и мъниста, прическата ви е като на Грета Гарбо – блестите и сте ослепителни. Представете си да можете още на следващия ден да се придвижите в Америка при започване на 20 век и да бъдете част от магията на Гетсби. Да, допустимо е, и то в София. Неотдавна вратите си за мечтатели и хора с ексцентрично мислене отвори място за събития и фотосесии, където всеки подробност е сцена от филм. В една от залите като че ли в действителност доскоро са били Дейзи и Джей (Гетсби) и са се гледали с копнеещ взор.



Създателите на TheRooms@TheSite споделят за мястото: „ Джаз сесиите ви придвижват в чувствената атмосфера на Ню Орлиънс с музиката на Луис Армстронг и Чарли Паркър, а art déco детайлите ви вършат част от разточителната атмосфера, присъща на филмите за великия Гетсби. ”



В една от последните фотосесии, случили се там, две дами в действителност ни потапят в „ ерата на джаза ”. Фотограф е, която единствено преди няколко седмици беше отличена за свои фрагменти от. И гледайки фотографиите, мъчно можем да повярваме, че това е просто фон, грим и костюми. Тази фотосесия идва, с цел да отпразнува годишнината от основаването на именития разказ. Защото всяка велика творба заслужава точно това – да отворим сетивата си и да честваме, отдавайки се на своето въображение и на насладата на своята душа.



Преди няколко дни се навършиха 96 години от публикуването на романа „ Великият Гетсби ”. За милиони читатели по света това не е просто книга, а една нова просвета, един нов свят, изпълнен с искра, романтика и малко горест по неосъществените фантазии. Както самият създател Франсис Скот Фицджералд написа, това е „ ерата на джаза ”.



„ Великият Гетсби ” е най-четеното произведение, написано от американец, през 20 век. Книгата е филмирана цели 5 пъти, като в ролята на основния воин са влизали артисти като Робърт Редфорд и Леонардо ди Каприо. Това е история, която няма граници, фенът или читателят би трябвало изцяло да освободи съзнанието си и да види до каква степен ще го води то. И петимата режисьори, екранизирали романа, са го видели по собствен метод – тъкмо както всеки би схванал " американската фантазия " по своему.



" Великият Гетсби " ни кара да се замислим за стремежа към материалното, каква е неговата действителна цена, кои фантазии си коства да преследваме и какво да дадем в подмяна на това. Това е разказ отражение на нашите илюзии и мечти, на хубостта, само че и на отплатата, която е нужно да се даде. Отражение, което е притегателно, само че и малко рисково. Защото всичко, което свети, има цена.

 
Скот Фицджералд: " Човек в никакъв случай не знае какъв брой място заема в живота на другите "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР