Където и да сте по света, ревюто на любимата ви

...
Където и да сте по света, ревюто на любимата ви
Коментари Харесай

Моден уикенд в Лондон – пътешествие в света на Луи Вютон

Където и да сте по света, ревюто на обичаната ви фешън къща е на екрана пред вас. Но нищо не може да се съпостави с наличието персонално на място и фешън къща “Луи Вютон ” предлага идващото равнище от тези прекарвания. Инсталацията, наречена “Серия 3 ”, беше ситуирана в Лондон като продължение на Седмицата на модата и даде опция на всички любопитни да станат част от света на “Вютон ” и техния сегашен дизайнер Никола Гескер.

Достъпът до “Серия 3 ” е изцяло безвъзмезден, само че става единствено с предварителна регистрация. Информацията какво следва да се случи вътре е нищожна – известно е единствено, че има 13 пространства, които разкриват процеса на работа на ателиетата и дизайнера. И, несъмнено, всичко това е лимитирано по време – феновете на “Вютон ” имаха единствено десетина дни, с цел да прегледат инсталацията, само че аз имах шанса да съм измежду тях.Напълно ненужно е тъкмо мен някой да ме убеждава, че модата е изкуство, само че съм уверена, че прекарването с име “Серия 3 ” може да го потвърди и на най-големия песимист. По хубост, трудност на направата и обсег на въображението, творбите на “Вютон ” не отстъпват на най-хубавите мостри на приложното изкуство в музеите по света. Експозицията стартира с няколко зали с прожекции, където се разкриват любопитни обстоятелства към възникването на ателието за сандъци за пътешестване на Луи Вютон преди век и половина, неговите емблематични куфари и чанти, логото и монограмите, както и съвсем рентгенови фотоси на творби на ателието.

Средната част от обиколката несъмнено е най-запомняща се и не пресилвам въобще, като настоявам, че хората стояха там с часове. В огромна, особено оборудвана зала, седят и работят две същински майсторки от парижкото ателие на Вютон и пред очите на посетителите вършат дребни сандъчета. Може би най-знаменитото създание на Гескер за “Вютон ” са тези дребни клъч чантички, които се създават съвсем по технологията на огромните сандъци, само че са в пъти по-малки. Всяка се прави от седем души за 30 работни часа. Невероятно постепенно, деликатно и точно двете дами прегъват, лепят и завинтват ситни и изящни елементи по чантите. Ефектът е съвсем хипнотичен. Дали има останали доста места на света където се работи не за численост и за норма, а просто от обич към красивото и с това безусловно внимание, което единствено единици производители на първокласни движимости могат да си разрешат?

В идващите зали има възстановка на цялото ревю, галерия на аксесоарите и облеклата от актуалната сбирка на марката и дълги коридори с илюстрации, идеални за селфита. Удивително прекарване, което е същински подарък за девойките с усет. Дано да стане традиция.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР