Където и да съм по света, да попадна на фермерски

...
Където и да съм по света, да попадна на фермерски
Коментари Харесай

Събота е ден за фермерски пазар в Младост

Където и да съм по света, да попадна на фермерски пазар, постоянно е било доста забавно за мен – прибавя нотка познание за културата на хранене и типичните за мястото артикули и несъмнено, отнасям по нещичко със себе си. Но фермерските пазари не са единствено приятна атракция и завръщане към традициите. Те са най-много метод производителите да доближат непосредствено до потребителите. Фермерските пазари са и метод човек да поддържа локалните производители, да заплати заслужено труда им, да сътвори контакт и да научи повече за това, което сервира всекидневно на трапезата си.  За да отговорят на търсенето и да дават опция на дребни производители (които другояче не могат да продават стоките си в огромните вериги) да доближат непосредствено до доста по-голям брой хора и да осъществят продукцията си,  Kaufland си подава ръка с  farmhopping и от 2 септември започва   нов огромен фермерски пазар в София . Мястото е паркингът пред хипермаркета в ж.к. " Младост " 3 (ул. " Филип Аврамов " 3), а времето на осъществяване ще е всяка събота от 10:00 ч. до 16:00 ч.

На пазара имаме опция да се срещнем с неповторими хора и тяхната продукция – пълномаслено мляко и всевъзможни млечни артикули, пресни яйца, сезонни плодове и зеленчуци, свежи подправки, домашно приготвени сладка и сиропи, самун и хлебни произведения, зърна и брашно, месо, оцети, билкови чайове и тинктури, мед, натурални сокове, плодово вино и какво ли още не!

Производителите са дребни фамилни компании като " Екоклас " да вземем за пример, които мелят брашното от лимец в каменна мелница, " Трастена ", които добиват малините за прелестното си вино по безусловно чист метод на 1200 м надморска височина, манастир " Благовещение ", където монаси се грижат за стотици декари с овощни и зеленчукови градини. Споменаваме единствено три от трийсет!

За да се случи всичко това, производителите имат потребност от поддръжка и в този случай тя идва от  Kaufland . За този план напълно безплатно веригата си партнира с  farmhopping  – онлайн фермерски пазар, където над 100 дребни производители оферират над 1000 продукта непосредствено на клиенти в града. Всички производители са подбрани точно и са сертифицирани в сходство с нормативните условия за продуктите.

Лютеница от земна ябълка, курабийки от лимец, сирене от кашу, хумус или чаша розе – с изключение на да се снабдим с качествени съществени артикули и да си поговорим с производителите, ще можем и да опитаме това-онова и да открием доста нови усети.

Всичко е ясно, в съботите сме на фермерския пазар в " Младост "!



С поддръжката на Kaufland
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР