Къде ще бъде изложенотялото на Бенедикт XVI?Тялото на папа Бенедикт

...
Къде ще бъде изложенотялото на Бенедикт XVI?Тялото на папа Бенедикт
Коментари Харесай

Погребението на папа Бенедикт XVI: Какво е планувано?

Къде ще бъде изложенотялото на Бенедикт XVI?

Тялото на папа Бенедикт XVI лежа до неделя в домашния параклис на някогашния манастир „ Mater Ecclesiae “ във Ватикана, където Бенедикт е живееше след оставката си през 2013 година

Тялото ще бъде положено в базиликата Свети Петър във Ватикана в понеделник в продължение на три дни преди погребението му на 5 януари. Това дава опция на вярващи от цялостен ​​свят да се простят с умрелия глава на църквата.

Къде ще бъде погребанБенедикт XVI?

Германският богослов, чието същинско име е Йозеф Ратцингер, ще бъде заровен в четвъртък в криптата на базиликата " Свети Петър ".

Защо Бенедикт XVI носи алена тога, а не лилава?

Според католическата черква пурпурна тога би означавала, че Бенедикт XVI ще бъде изложен като почетен свещеник. Червеното обаче значи папска тога. Въпреки това, той е с черни обувки, а не червени обувки. Те евентуално ще останат в предишното следпапа Франциск. Когато встъпи в служба през 2013 година, той разгласи, че " пищността и великолепието " във Ватикана са завършили.

Какво ще се случи с пръстенана Бенедикт?

За всеки папа се прави специфичен пръстен в символ на неговата власт. Главата на църквата употребява този така наречен риболовен пръстен като щемпел за документи. Пръстенът с щемпел на Бенедикт стана негоден с " X " след оставката му. Бижуто на умрелия папа се взема от пръста му и по-късно се счупва.

Папа БенедиктXVI умря на 95-годишна възраст.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР