Къде е министърът на финансите, когато гледаме Закона за хазарта.

...
Къде е министърът на финансите, когато гледаме Закона за хазарта.
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Горанов 5 години не спазва закона


" Къде е министърът на финансите, когато гледаме Закона за хазарта. Същият министър 5 години не съблюдава закона.” Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски от трибуната на Народното събрание. Той напомни, чеот годиние задавал тези въпроси на Горанов и непрекъснато е получавал отговори,че въпросът ще бъде решен и че има потребност от нов Закон за хазарта: „ Къдее новият Закон за хазарта, господин Горанов. Или би трябвало някой да печели по 700 млн. и вие да стоите някъде и да ни се подигравате?”

„ Защо културата ще бъде лишена от 10%от приходите оттакси за
хазарт, както е по закон? Било несъгласие сред Закона за обществените финанси и Закона за хазарта. Нали Министерският съветги оферирате тези закони. Те нямат ли потенциала да преценяват, че когато оферират един закон, то той опонира на различен. Или от ГЕРБ са се разбрали да заблуждават хората на културата, че ще има помощ и за тях и по-късно 5 години да не го съблюдават? И след това 5 години не събират 700млн. лева налози,за да може нашите ръководещи да си живеят добре.”, разяснява Свиленски.

Социалистът акцентира, че вместо ръководещите да търсят решение на проблемите в културата ифинансиране на този бранш, те вършат най-лесното, като споделят, че опонира на различен закон: „ Защо тогава не променихте Закона за обществените финанси, с цел да не опонира на него и да се помогне на културата? Защото 10% е по-добре да отидат в кореспонденциятамежду тези 60 милиона. Те са съвсем цялата сума от тези 10% от несъбраните 700 милиона, които са се движили сред Московска и ръководещите за 5-те години, когато закона не е изпълняван ", съобщи Георги Свиленски. Той прикани да не се приема предлагането на ГЕРБ.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР