Кадавър курс за директен преден достъп за смяна на тазобедрена

...
Кадавър курс за директен преден достъп за смяна на тазобедрена
Коментари Харесай

Нов метод за смяна на тазобедрена става ще приложат ортопеди от МБАЛ „Авис Медика“, съвместно с белгийски колега

Кадавър курс за пряк челен достъп за промяна на тазобедрена става, сполучливо мина неотдавна доктор Роберт Халваджиян, експерт по ортопедия и травматология от МБАЛ „ Авис Медика “ в Плевен.

Курсът е извършен в специфична лаборатория във Варшава и е проведен от швейцарския производител на изкуствени стави Mathys ltd. Еднодневният курс е бил разграничен на две елементи - практическа и лекционна, споделя доктор Халваджиян. В хода му лекции и презентации пред участниците са показали водещи експерти от Белгия и Полша, в региона на тазобедреното ендопротезиране с пряк челен достъп.



Методът с челен достъп разрешава промяната на тазобедрената става да осъществена без да се засягат мускули, като следоперативното възобновяване на пациента е доста по-кратко спрямо другите достъпи, изясни доктор Халваджиян.

По този мотив на 15 и 16 декември по покана на доктор Роберт Халваджиян и Медицинска Техника Инженеринг ООД посетител в МБАЛ „ Авис Медика “ в Плевен, ще е доктор Дирк Джорисен, от Белгия. Специалистът има над 15-годишен опит в региона на ендопротезирането с пряк челен достъп.

По време на визитата му в Плевен, ще бъдат осъществени четири интервенции за промяна на тазобедрена става, които са с пряк челен достъп. Те ще се приложат взаимно с доктор Халваджиян и екипът му. В хода на интервенциите ще се употребяват и импланти на производителя Mathys, а повече за тях можете да прочетете на www.izkustvenastava.com.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР