Кадър Телевизия 7/8Разкриха подробности за министрите в новия кабинет, които

...
Кадър Телевизия 7/8Разкриха подробности за министрите в новия кабинет, които
Коментари Харесай

Осем дами предложени за министри, най-малката от тях е едва на 27 години

Кадър Телевизия 7/8

Разкриха детайлности за министрите в новия кабинет, които Слави Трифонов предложи.  Осем от предложенията за министри в проектокабинета на " ИТН “, който Слави Трифонов представи, са дами.

Осезаемото дамско наличие в министерските кресла нямаше по какъв начин да не направи усещане. Както самият Трифонов посочи, всеки един от препоръчаните министри в проектокабинета " Василев " е специалист в своята област и ще има съответни цели пред себе си с допустимо най-кратък период за осъществяване.

Интересно в профила на дамите е, че половината са на възраст до 40 година Най-млада е Антония Валентинова – на 27 години, която е препоръчана за министър без портфейл по ромските въпроси.

Всички приказват няколко непознати езика и множеството са получили образованието си в чужбина. Ето и къси биографии на дамите в проектокабинета на " ИТН “:

Мария Бойчинова, министър на финансите 

Мария Бойчинова е икономист и финансист и приказва три езика, на 34 година Завършила е с цялостно отличие колежа Vassar в Ню Йорк. Учила е в лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки. Притежава влиятелна професионална акредитация и е сертифициран финансов аналитик. Започва кариерата си на " Уолстрийт “ в няколко компании – Merrill Lynch  и JPMorgan.

Натали Митева, министър на образованието 

Натали Митева е специалист по образованието и приказва четири езика, на 39 година Завършила е с отличие Колумбийският лицей в Южна Каролина. Има магистратура по обществени политики от Мерилендския университет в Съединени американски щати, както и спомагателни квалификации от Колумбийския университет и от бизнес департамента на Оксфордския университет.

С близо 10-годишен опит е в областта на образованието, нововъведенията в преподаването. Активно работи с Колумбийския университет в Ню Йорк по отношение на ефикасните технологии за преподаване.

Велислава Петрова, министър на здравеопазването 

Велислава Петрова е академик и имунолог и приказва три езика, на 31 година Учила е в университета в Бристол и този в Кеймбридж. Получава докторска степен по биологични науки, вирусология и имунология. Тя е старши управител в екипа по здравна политика в Глобалния алианс за ваксини и имунизации (GAVI) в Женева.

Била е съветник в редица интернационалните организации в областта на здравното законодателство и нововъведенията, в това число и към Организация на обединените нации. Тя и водещ специалист в план на Световната банка, предоставен от Министерство на вътрешните работи за оценка на риска от инфекциозни заболявания в България като част от Националната стратегия за понижаване на риска от бедствия (2021-2025 г).

Михаела Лашова, министър на районното развиване и благоустройството 

Михаела Лашова е финансист и управител и приказва два езика, на 43 година Има магистърска степен по финансов мениджмънт от City University в Сиатъл и бакалавърска по финанси от University of Illinois в Чикаго. Тя е изпълнителен шеф на " Фортън " - една от най-големите консултантски компании в областта на недвижимите парцели. Освен това от ноември 2014 година

Лашова е и дипломат на Кралския институт на лицензираните консултанти в региона на недвижимите парцели (RICS) за България, Македония и Сърбия.

Теодора Генчовска, министър на отбраната 

Теодора Генчовска е специалист по защитата и въоръжените сили и приказва два езика, на 50 година Тя е ученик на Военната академия, минала е и през редица спомагателни квалификации в Германия, Италия, Англия и Съединени американски щати.

Професионалната ѝ кариера започва в Генералния щаб на Българската войска. Последователно минава през всички равнища, достигайки до шеф на отдел " НАТО и Европейски съюз “ в Министерството на защитата. Участвала е в български делегации на срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия.

За bTV Теодора Генчовска съобщи, че е рано за коментар на този стадий. Трябва първо да получат мандат за сформиране на държавно управление и да получат поддръжка от Народното събрание, след което ще изложи своите хрумвания и цели.

Лилия Иванова, министър на труда и обществената политика 

Лилия Иванова е правист и приказва четири езика, на 52 година Тя е приключила право в Софийския университет " Св. Климент Охридски “. Има доста спомагателни квалификации в чужбина – по банково право в Линц, Австрия; процедура за юристи в Бон, Германия; специализации в региона на административната промяна и устойчивото развиване в Мадрид, Лондон, Бирмингам и Барселона.

, министър на културата 

 е музикален продуцент и приказва три езика, на 50 година Завършила е НАТФИЗ. Има 30-годишен опит в мениджърството на креативен артикули, авторски и сродни права. Тя е ръководител на УС на Българската асоциация на музикалните продуценти, както и на ПРОФОН.

Член е на УС на " Музикаутор “ – организацията за ръководство на правата на създатели и издатели в региона на музиката.

Д-р Антония Валентинова, министър без портфейл по ромските въпроси 

Антония Валентинова е доктор, анестезиолог и приказва четири езика, на 27 година От ромски генезис, от Перник. Тя е приключила Медицинския университет в София. Работи като доктор ординатор в " Спешна помощ " и като доктор специализант " Анестезиология и интензивно лекуване “, написа ruse24.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР