Кадър Нова твКилометрични опашки от автомобили на изходите на София

...
Кадър Нова твКилометрични опашки от автомобили на изходите на София
Коментари Харесай

Километрични опашки от автомобили на изходите на София

Кадър Нова тв

Километрични опашки от коли на изходите на София денем. Целият състав на Министерство на вътрешните работи е на крайник поради дългия уикенд. Органите на реда стягат фрапантно контрола върху пътуващите, заяви Нова тв.

Статистиката на Министерство на вътрешните работи демонстрира всеобщо неспазване на разпоредбите. От общо 55 000 тествани заявления, в 3400 са открити несъответствия, при които хората са показали, че отиват на работа, а нямат трудов контракт. В тях 466 от деклараторите даже са регистрирани в Бюрата по труда. Съставени са над 19 200 акта за неспазване на противоепидемичните ограничения, а от тях 14 600 са за неносене на маски.

Предпразничният трафик и през днешния ден, тъкмо като за Великден, не се повлия от спешната обстановка с ковид. Хората потеглиха на път, а предизвестията на полицията за затегнатите ограничения не ги стреснаха.

„ Служителите на Пътна полиция в страната ще бъдат напълно ангажирани с обезпечаване на сигурността на придвижване по пътищата и осъществяване на инспекции на КПП-тата в София и регионалните градове ”, разгласи комисар Веселин Младенов, шеф на отдел „ Охранителна полиция ", ГДНП.

„ Всичките екипи, които са разполагаем на Пътна полиция, ще бъдат ангажирани за тези 3 дни в друго часово време ”, изясни комисар Любомир Костадинов, зам.-началник на отдел „ Пътна полиция ”, Столична дирекция на вътрешните работи.

Компромиси  с прекосяването през пунктовете се правили, само че единствено при нужда, оповестиха от полицията.

„ Трябва да ни разберете и нас. По-младите по-агресивните се пробват да ни заобикалят. Тези с колелата бягат по полята и се пробват да хитреят около тировете. Ами не сме за игра на котка и мишка там ”, сподели комисар Любомир Костадинов.

Статистиката на Министерство на вътрешните работи демонстрира хиляди извършители на контролно пропускателните пунктове.

„ Малко над 3400 са декларациите, в които се открива противоречие, като жителите са заявили, че отиват на работа, само че нямат трудов контракт. А 466 от тях са регистрирани даже като безработни ”, изясни комисар Веселин Младенов.

Другото най-често нарушаване в изключителното състояние е излизането на открито без маска.

„ До момента са формирани 19 262 акта, 14 268 са за неносене на маски, което е показателно ”, сподели комисар Веселин Младенов.

Затова от щаба желаеха контролът да бъде затегнат.

„ Общото усещане е, че маските не се носят, само че те са наложителни и ние ще обърнем внимание към Министерство на вътрешните работи да се вземат безусловно всички ограничения да се извършва заповедта на министър на опазването на здравето ”, съобщи ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

С по-строгия надзор обаче пораства и напрежението.

„ Вчера към обяд имаше зародил случай на метода на Борисовата градина, където бяха ситуирани чиновници на Столична община. Гражданин на към 50 години употребява пикантен спрей и напръска чиновници на Столична община.  Включително има и опит да бъдат блъснати чиновници на едно от КПП-тата на изхода на „ Хемус ” предходната седмица ”, съобщи комисар Радослав Стойнев, шеф на отдел „ Охранителна полиция ”, Столична дирекция на вътрешните работи.

През идните дни  органите на реда ще наблюдават интензивно за водачи с рисково държание, за погрешно изпреварване и маневри. Ще има надзор на изправността  на колите и скоростта.

Полицията стартира засилен надзор и на водачите на мотори и мотоциклети, защото със стоплянето на времето са се нараснали и сигналите са организирането на гонки. Ще се следи още за носенето на каски, видимостта на табелата с номера и положението на транспортните средства.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР