Кадър Нова тв Смърт застрашава благороден елен в Родопите. Благороден

...
Кадър Нова тв Смърт застрашава благороден елен в Родопите. Благороден
Коментари Харесай

Елен се присъедини към стадо крави в Родопите, искат да го отстрелят

Кадър Нова тв
Смърт заплашва доблестен елен в Родопите. Благороден елен се мисли за крава в Родопите. Макар че звучи смешно, това основава проблеми на хората в кърджалийското село Кьосево. Еленът всекидневно обикаля с част от стадата и наранява крави с големите си рога. Лопатарът бил разселен в региона преди години и радвал локалните поданици, само че в този момент им основава проблеми.

Всяка заран, щом стадото на Сюлейман поеме към покрайнините на село Кьосево, към кравите се причислява и един чудноват рогат. Благородният елен, който е диво животно, повече от две години прави опити да се сприятели с говедата. Той е един от над 240 разселени негови събратя през годините в региона.

„ Ние ги пускаме по 10-12 едновременно. По някакъв метод еленът се е отделил от своето стадо и е припознал кравите ”, изясни Васил Дончев, ръководител на Ловно-рибарското сдружение в Кърджали.
До преди година странният член на стадото крави по-скоро забавлявал локалните хора. Но към този момент не е по този начин. Еленът почнал да влиза и в оборите, имало и ударени от рогата му коли. От локалното ловно сдружение към този момент са опитвали да го изгонят с гумени патрони, само че това не свършило работа. Въпреки че след недоволствата на локалните има позволение за отстрел, към този момент ловците нямат желание да убиват дивото животно.

„ Говорих с сътрудника от Белоградчик, те имат предпочитание да го закупят и да го пуснат в някакво заградено пространство, където има коне и сърни ”, изясни Дончев.

Вариант за справяне с казуса е и еленът да бъде изпратен в зоопарк.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР