кадър bTVНещата вървят към сключване на сделката за закупуване на

...
кадър bTVНещата вървят към сключване на сделката за закупуване на
Коментари Харесай

Соломон Паси: Български пилот на Ф-16 на Луната с мисия на НАСА? А защо не?

кадър bTV

Нещата вървят към подписване на договорката за закупуване на американски изтребители. От нещо обаче ще би трябвало да има орязване. Много забавен е въпросът с тавана, даден от Конгреса. Това са вътрешноамерикански връзки сред Конгреса и президента на Съединени американски щати. Конгресът дефинира таван на договорката и по този начин демонстрира, че те имат последната дума за оръжейната договорка. Това съобщи някогашният министър на външните работи Соломо Паси в ефира на bTV.

Той напомни, че четири министерства договарят за новите изтребители. „ Цената може да бъде понижена, само че сме на път да приемем оптимума. Ние купуваме за първи път оръжие от американците. Независимо, че от години, ние им продаваме колосално количество оръжие, те ни продават на дребно. Това е по този начин, тъй като първата договорка е най-трудна. Ако договорката е сполучлива ще изградим доверие и ще ни бъдат препоръчани по-добри условия. Трудната стъпка е първата “, акцентира Паси.

„ Посланикът на Съединени американски щати в България Ерик Рубин е извънреден. Благодарение на неговите изпитание се завърши договорката за изтребителите. Новият дипломат, който ще бъде изпратен в страната ни е млад. Тя е с кюрдски генезис, само че за тях това не е проблем. Америка е мултикултурна страна “, разяснява дипломатът.

И едно извънредно предложение, в този момент е моментът да се възползваме и да изпратим български водач на Ф-16 на Луната с задача на НАСА. Няма място за дребни фантазии “, предложи някогашният външен министър. 

„ 30 години България се развива във връзка с финансирането на партиите по немския модел. Сега внезапно оферират да се смени немския модел с американския. Сега 30 години ще опитвам, с цел да приемем по-късно британския. Това е импулсивна реакция на вътрешнополитическия живот и е неверна “, акцентира Паси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР