кадър: БтвНа 8 юли рожден ден има Мариан БачевМариан Стоянов Бачев (роден

...
кадър: БтвНа 8 юли рожден ден има Мариан БачевМариан Стоянов Бачев (роден
Коментари Харесай

На 8 юли рожден ден има Мариан Бачев

кадър: Бтв

На 8 юли рожден ден има Мариан Бачев

Мариан Стоянов Бачев  (роден на 8 юли 1976 г.) е български артист.

Бачев е роден в София. Завършва 14 СОУ „ Проф. доктор Асен Златаров “ в София. По-късно завършва НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ със компетентност „ Актьорство за трагичен спектакъл “ в класа на професор Надежда Сейкова.



От есента на 2007 година стартира работа в „ Шоуто на Слави “. Носител е на няколко награди в региона на театралните изкуства.

Бил е на щат като артист в театрите в Габрово и Шумен. От 2000 – 2005 е артист в трупата на Театър „ София “, само че напуща неудовлетворен от ръководството на театъра. Остава на свободна процедура близо 2 години, в които интензивно озвучава филми. През май 2007 година пази с цялостно отличие държавните си изпити в магистърската стратегия в НАТФИЗ „ Мениджмънт в театралните изкуства “ и е награден от ректора на Академията.



 

От октомври 2015 година до през днешния ден управлява Театрална Работилница „ Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт “ за деца и юноши на възраст сред 8 и 19 години. Само за няколко години трупата му наброява над 50 деца, разграничени в три възрастови категории и с тази си активност тя е притежател на голям брой награди от конгреси за любителско театрално изкуство.

От октомври 2016 година до през днешния ден е Директор на клуба по БГ Драма към Американския лицей в София – American College in Sofia.

Има две награди за основна мъжка роля от Фестивала в Шумен „ Нова българска драма “, Наградата за надарен млад артист на Фондация „ Иван Димов “ и четири номинации за Аскеер. През 2013 година получи номинация за основна мъжка роля в комедиен/сатиричен театър „ Златен Кукерикон “ за постановката „ Досадникът “ от Франсис Вебер. През 2015 година получава и премията „ Любимец 13 “ за функциите си в „ Човекът от Ла Манча “ и „ Лелята на Чарли “.



 

От 2002 година Бачев стартира да се занимава интензивно с озвучаване на реклами, филми и сериали. Първият му озвучен филм е „ Атлантида: Изгубената империя “. Той е и българският глас на Кмета на Хувил в пълнометражната анимация „ Хортън “ и готвачът Лингуини в „ Рататуй “, Стар и Кейл в синхронните дублажи на „ Балто “ и „ Титан А.Е. “



Някои от по-известните сериали, в които озвучава, са „ Да, господин министър председател “, „ Сайнфелд “, „ Осем елементарни правила “ (дублаж на студио Доли), „ H2O: Просто добави вода “ (дублаж на Медия линк), „ В групата съм “ и „ Раздвижи се “ (на който е и режисьор на дублажа), както и анимационни сериали като „ Лабораторията на Декстър “ (дублаж на Медия линк), „ Джони Браво “, „ Луди за връзване “, „ Най-добрият ми другар е маймуна “, „ Парк шоу “ и други.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР