Кадър: БТВБившият енергиен министър Румен Овчаров току що отправи жестоки

...
Кадър: БТВБившият енергиен министър Румен Овчаров току що отправи жестоки
Коментари Харесай

В ефира: Румен Овчаров попиля държавата за рестарт на проекта „Белене” и посочи основните й грешки

Кадър: БТВ

Бившият енергиен министър Румен Овчаров одеве насочи жестоки рецензии към страната във връзка дейностите за рестарт на плана „ Белене ”.

Ето какво сподели Румен Овчаров в „ Тази заран ” по БТВ:

„ Новата процедура в Народното събрание, аз си мисля, че тя не основава съображение за възвръщане към доверието на плана Белене. Това, което пречи на плана, е че Българската страна не знае какво да прави с плана и на всеки 10 години си сменя позициите – строим го, не го строим. Така няма да се привлекат непознати вложители. В първия стадия на процедурата искаш вложители да си купят енеригя, само че не си им споделил какъв брой ще коства тази сила, нито по какъв начин тъкмо ще я получавата и незабавно възнинкват подозрения кого тъкмо привличаш.

Второто, в първата част на процедурата е написано, че цената да не е повече от 10 мрлд евро, а по-нататък в осмия стадий си написал, че би трябвало да не е повече от 9 млрд.евро. Очевидно някой е гледал в тавана и е писал цени.

Моето схващане за този план беше, че би трябвало да се избере един съветник, влиятелен и интернационален, на който не можеш да му подхвърлиш хартийки и да му казваш какво да прави. Той да направи една оценка и да каже на тези, които желаеме да притеглим, предлагаме еди какво си, от вас желаеме еди що си. За страдание, не е направено.

Аз не бих желал да отлагаме плана „ Белене ”, поради това, което се случва в енергетиката. Колкото повече го отлагаме, толкоз повече ще се чудим какво ще вършим след 2-3-4-5 години. ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР