Кадър: БНТ, архивПредседателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов

...
Кадър: БНТ, архивПредседателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов
Коментари Харесай

Алибегов: Какво правим, ако след празничното пазаруване и частните събирания отново има ръст?

Кадър: Българска национална телевизия, списък

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов е изумен за какво са разрешени скупчванията на стотици хора в магазините.

" Не разбираме за какво за щаба и лекарския съюз не са проблем стотиците хора в хипермаркети, нехранителни магазини, по улиците, а се борят с пандемията, като лимитират събирането на 20-30 души в ресторант на маси с разстояние, обезпечени дезинфектанти и всеобщо съблюдаване на ограниченията. И какво вършим, в случай че след празничното извършване на покупки и частните събирания още веднъж има растеж на позитивните проби? Ще продължим да държим затворени само заведенията и фитнесите, които сигурно няма да имат виновност? Това са дискриминация и лишаване правото на труд. Сега се регистрират някакви позитивни резултати, само че да не забравяме, че толкоз доста хора към този момент изкараха вируса, че е разумно заболелите да намалеят ", разяснява Алибегов за в..

" Най-големият проблем е неналичието на предвидимост. Никой не може да е сигурен в периодите, които дават здравните управляващи. Хората не знаят дали да се преориентират към друга активност. Ние желаеме допустимо най-бързо да се излезе с явен отговор на въпроса по кое време заведенията ще могат да отворят още веднъж. И този път този период да се съблюдава, а не още веднъж да бъдем изкупителна жертва. Сега чиновниците ни стоят и чакат с по 24 лв. дневно, което е 480 лева на месец, тъй като в началото беше, че няма да се работи единствено три седмици. Отново наблягам, че ние желаеме тази помощ да стане 75% от приходите им по трудов контракт ", разяснява той.

" Намаляването на Данък добавена стойност на 9% беше безусловно естествен ход от страна на държавното управление. Видяхме, че съвсем всички страни - членки на Европейски Съюз, направиха същото.

" Дори страни, в които по принцип има диференцирани ставки, понижиха данъка за заведенията още повече, защото по инструкция данъкът може да се смъкне до 5%. Има 3-4 страни-членки, които в действителност слязоха до 5% Данък добавена стойност за да съживят бизнеса и дадат глътка въздух на стопанската система ", добави ръководителят на БАЗ.

" Национална агенция за приходите трябваше да влезе в схемата за подкрепяне, тъй като при помощите, минаващи през оперативните стратегии, несъмнено има закъснение – за осем месеца са раздадени едвам към 22 хиляди гранта от 3 до 10 хиляди лв.. Капацитетът на икономическото министерство за култивиране на документите въобще не дава отговор на натиска, на който ведомството е подложено сега ", разяснява Ричард Алибегов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР