Качеството на въздуха в големите градове в североизточната част на

...
Качеството на въздуха в големите градове в североизточната част на
Коментари Харесай

The Guardian: Влошаване на качеството на въздуха в САЩ поради горските пожари в Канада

Качеството на въздуха в огромните градове в североизточната част на Съединените щати бързо се утежнява заради продължаващите горски пожари в Канада, оповестява.

По нейна информация, Агенцията за запазване на околната среда на Съединени американски щати (EPA) е издала предизвестие за бързо влошаващо се качество на въздуха в Илинойс, Нова Англия, Уисконсин и Минесота. Американски чиновници също оповестиха предходната седмица, че повече южни щати като Мериленд, Вирджиния и Пенсилвания са били наранени от пушек от Канада.

Правителството предизвести американците за задимено небе, лимитирана видимост и миризма на горящо дърво, като посъветва уязвимите групи от популацията да останат у дома, с цел да избегнат обостряне на белодробни и сърдечни болести.

Трент Форд, щатски климатолог от Илинойс, сподели, че сухото и топло време в северния Среден Запад е разрешило на фините частици пушек от канадските горски пожари да пътуват на стотици благи.

По-рано канадският министър за изключителни обстановки Уилям Блеър сподели, че 26 000 души са били евакуирани в Канада поради горски пожари. Той осведоми, че сега в страната са регистрирани 413 горски пожара, от които 160 са в Квебек, а 47 са в северната част на Онтарио.Министърът не назова общата повърхност на пожарите. Според Блеър в гасенето на пожара вземат участие членове на канадските въоръжени сили, както и противопожарни екипи от Австралия, Нова Зеландия, Съединени американски щати и Южна Африка.

Най-тежки пожари се следят в провинциите Алберта, Квебек и Нова Скотия. Въпреки това, съгласно Блеър, обстановката стартира леко да се усъвършенства заради почналите дъждове и по-ниските температури на въздуха.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР