Качеството на въздуха в България се подобрява, отчете министър-председателят Николай

...
Качеството на въздуха в България се подобрява, отчете министър-председателят Николай
Коментари Харесай

Премиерът: Качеството на въздуха у нас се подобрява

Качеството на въздуха в България се усъвършенства, регистрира министър-председателят Николай Денков пред еврокомисаря по околна среда, който е на еднодневно посещаване у нас, оповестява Българска национална телевизия.

От своя страна Виргиниюс Синкявичюс изрече признателност към държавното управление за позицията им за това какъв брой значима е зелената договорка, и акцентира, че София има прогрес във връзка с електрифицирането на градския превоз. Двамата са разискали още тематиката за нездравословните излъчвания и строителството на автомагистрала " Струма ".

" Резултатите се усъвършенстват през последните години и това се вижда от данните. Разбира се, с цел да създадем решителния преход, би трябвало да си дадем ясна сметка, че проблемите, които имаме в Перник, Гълъбово, там, където имаме явен проблем със замърсяването, би трябвало да се вземат решителни стъпки или да бъдат затворени или да бъдат технично актуализирани тези производства, тъй че да не замърсяват околната среда, това е единственият метод ", сподели министър председателят Николай Денков.

" Качеството на въздуха към момента не е задоволително положително, само че не може да подценяваме това, че е реализиран прогрес. По отношение на отпадъците и тяхното преправяне България е измежду 14-те държави-членки, които не са изпълнили задачите за интервала, само че е реализиран огромен прогрес. 113 сметища са били закрити ", уточни еврокомисар Виргиниюс Синкявичюс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР